Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ögonen i Gaza

 Idag har jag haft skrivhjälp som framgår av bilden. Missarna  ger mig mod att skriva vad jag känner. Skäll på Donna och Fritz om någon blir uppretad. Nej, det var fegt av mig att försöka skylla på de små missarna.

 

När jag skrev om Gaza våren 2009 var det flera som googlade och hittade bloggen och blev upprörda och kallade mig antisemit att jag var inte värd att bära ett judiskt namn.

 

Vaknade vid sextiden och satte på datorn samtidigt som jag såg på nyhetsmorgon åt en macka och drack te.  Kvart i sju kom ett inslag som fick mig att rysa och känna mig väldigt illa berörd. Länk till inslaget i slutet på den här sidan.

 

En ny bok på svenska presenterades om Gaza-kriget 2009, skriven av två norska läkare på plats under invationen, Erik Fosse och Mads Gilbert. Boken heter "Ögonen i Gaza". De intervjuades i Nyhetsmorgon och visade bilder. Jag tvivlar inte på att det de skriver skulle vara osanning. Måste köpa boken.

 

De jobbade på Al-Shifa sjukhuset i Gaza under Israels invasion där de blev Gazas ögon ut till resten av världen.
Nära 500 palestinska barn dödades under operation Gjutet Bly och de sa att vi som följde invationen på plats kommer aldrig att glömma bilderna på de mördade barnen.

 

Jag zappade mellan TV4 och TV 1 för jag är fruktansvärt trött på de långa reklaminslagen och såg på nyheterna i TV 1

och fick närapå teet i vrångstrupen och jag tänkte vad sysslar dom med våra folkvalda politiker i Riksdan.

Jag tänkte att här blir det problem om riksdagen börjar fatta beslut om när det begicks folkmord runt om i världen. Då blir varje ställningstagande ett ställningstagande om huruvida det begicks ett folkmord eller inte och om riksdagen inte har fattat beslut om folkmord på en viss plats vid ett visst tillfälle så blir slutsatsen att riksdagen inte tycker att det begicks något folkmord. Hur långt tillbaka i tiden ska man gå? Är detta en uppgift för riksdagen kan man fråga.

 Möjligen kan en internationell folkrättsdomstol fatta sådana beslut. Detta är arbetsuppgifter för historieforskare och inte politiker anser jag.

 

Kontrasten mellan intervjun med läkarna och nyhetsinslaget blev för mycket. I januari 2009 var det inga politiker i Sverige som satte ner foten och fördömde invationen när  civila och barn dödades i Gaza. Det kan inte rättfärdigas att Israel har rätt att försvara sig mot hemmagjorda raketer. Israel har enligt folkrätten inte rätt att försvara sig mot Hamas genom att skjuta barn och civila. 

 

Riksdagen borde ägna sig åt saker som händer i Sverige och i världen  idag, inte saker som hände i Turkiet 1915. Alldeles oavsett hur oerhört hemska de senare kan tänkas vara. Jag tycker dessutom att det luktar röstfiske.

Länk till inslaget i Nyhetsmorgon

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1551163

 

Fredagen den 12 mars 2010 kl. 17:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>