Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Om missarna och krukväxter.

Nu har Birmapojkarna hittat kattluckan och går ut och utforskar alla nya lukter. De vågar bara gå någon meter från huset och sedan rusar de tillbaka in genom kattluckan igen.

 Det är ju fortfarande massor av snö så det är ju inte så mysigt att gå ut än.  De går ut och in och känner frihet, men om det är kallt som i morse sätter de bara ut nosen och lägger sig och snusar på sina favoritställen. 

 

Fridolfs ögon blev så vackert blå där han stod i solen och tittade på mig och jag försökte fånga ögonblicket men just då fick han syn på något och han vände bort huvudet.

Lyckades inte ta någon bra bild.

Det var första gången han gick ut själv genom kattluckan för han ville det. 

Kom att tänka på att jag måste kolla så jag inte har giftiga växter för en del katter tuggar gärna i sig blad. Jag känner inte de här missarna tillräckligt bra än.

 

Plötsligt idag upptäckte jag att orkiden som jag fick  då jag gick i pension blommade. Den har stått i fönstret och sett tråkig ut bakom en gardin så jag har glömt att vattna tills för två veckor sedan. Ett tag tänkte jag slänga den, men gav den en chans. Det är flera stänglar som är fulla av knopp.

 

Det är enklarare att fota blommor som inte rör på sig hela tiden som katter och fåglar.

 

Många av mina växter har tagit stryk den här vintern. Mest de växter som har stått i samma rum som julgranen. Mina hibiskusar tappade alla blad och likaså citronträdet tappade  blad som gulnade och trillade av. Duschade hibiskusarna ordentligt och det såg ut som spinn. Klippte ner två som såg helt döda ut. Trodde att jag skulle behöva slänga dem.

De har varit otroliga under årens lopp och blommat nästan året runt. Tidigare hade jag Hibiskusarna i mitt rum på jobbet.

 

Nu har det kommit massor av små skott på de nedklippta växterna.  Mest ledsen var jag över citronträdet som såg dött ut så jag klippte bort en hel del. Nu har det kommit nya blad på kvistar som ser döda ut. Det var nog dumt av mig att klippa ner det. 

 Mats trösta mig att vi kan köpa ett nytt Citronträd.

Citronerna var jättegoda. När jag tog in trädet i höstas då det blev risk för frost var trädet översållad med vita blommor.

 

Växter är oftast dyra så det är inte bara att köpa nytt. Krukan med citronträdet var så tung så vi orkade inte sätta den i vårt svala rum en trappa ned. Trädet hade säkert mått bättre av det. Jag tog en flaska och sprayade med såpvatten för krukan var för tung att lyfta  till duschen. 

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 18:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Pions lek med mina bilder

I Söndags var jag inne på Facebook där min vän på zoomin  Pion hade lekt med två av mina bilder och gjort en riktigt  härlig bild. Det var roligt tycker jag. Ni är många som är duktiga på att leka med bilder och göra bakgrunder. Är jätteimponerad  av allas fina hemsidor på zoomin.

Pions lek med bilder kan du se mer av på min sida på Facebook. Tack Piuu för bilderna

 

Jag har fått en ny vän på zoomin som flyttat från Vendelsömalm där jag bor nu till Möklinta där jag hade mitt barndomshem tills jag fyllde sju år. Då flyttade min familj till Stockholm. Alla sommarlov tillbringade jag hos min bror som var 18 äldre än jag och hans familj och på en bondgård i Möklinta. Mina rötter i Möklinta sträcker sig tillbaka i många generationer. Min brorson tog över en stuga som min farmor bodde i då jag var liten och min svägerska bor kvar i min brors hus.

Nya vännen har en hund Griffon som heter Fido och en helt underbart vacker hund som jag inte kommer ihåg vad det var för ras som heter Easy och har lika vackra blå ögon som mina Birmakatter. Lämnar ett fång  för det var roligt att få en ny vän på zoomin.

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 02:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>