Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Släpp lökarna loss det är vår!

Idag tog vi bort frigolit och presseningar som täckt blomlådorna. Kom inte ihåg först om jag hade satt krokusar och tulpaner i höstas, men jag hade sparat framsidan på påsarna så jag kunde se vad som kommer var i lådorna.  Det var ganska torr jord så jag lade på ordentligt med snö i lådorna som får smälta ner i solen på ett naturligt sätt.

Sedan brukar det gå fort för lökarna att sätta fart.

 

Vi hade altandörren öppen och Fridolf tog chansen att gå ut på baksidan för första gången. Han hade fullt sjå att nosa på allting. Fritz vågade bara stå i dörren och vädra vårluften. Han kände inte för att gå ut idag.

  

 Höganäskrukans Japanska dvärglönn hade knoppar och överlevt och det var fukt kvar i jorden.  Penningbladen som täcker jorden  var gröna och fina.

 

På eftermiddagen gjorde jag fint på entrésidan och torkade av krukor. Gjorde en påskkrans som jag gjorde om av julkransen  och satte på entrédörren. Satte påskris i en kruka. Nu återstår en påskkärring att sätta upp som en av Mats döttrar hade gjort till oss en påsk samt lite påskliljor. 

 

På eftermiddagen tittade jag ut genom fönstret och såg att vi fått besök på baksidan.

 

Bocken åt blåbärsris och stensöta.

Sedan tog jag honom på bar gärning. De gröna Penningbladen blev en för stor frestelse och han hann med att ta sig en mumsig bit, men det bjöd jag på. Knackade på fönstret och han försvann i ilfart tillbaka in i skogen.  

 

 

Måndagen den 29 mars 2010 kl. 19:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Uppe med tuppen

Vaknade av väckarklockan som stod på sju och var fortfarande sömnig och fattade inte varför den ringde. Fy jag hade nästan glömt hur det är att vakna till en ilsket ringande väckarklocka. Mats hade ställt väckarklockan igår kväll. Han sa att vi måste upp och köra en av bilarna till plåtverkstaden. Jag fick ta andra volvon och följa med för att skjutsa Mats tillbaka.

Vi hade fått en bula och positionljuset förstört av en bjässe som sparkade på bilen för en tid sedan. Fick hålla i Mats den gången så att han inte gick ut ur bilen.  Vem vet han hade ju själv kunnat bli sparkad. Helt oprovicerat och så onödigt.

 

Det är ju skönt att komma upp tidigt och få på sig kläder. Det var en fantastisk morgon full av fågelkvitter och vår i luften, trots det mulna vädret

 

Nu körde vi inga svenska bilar längre utan kinesiska. Konstig känsla. Geely tänker behålla tillverkningen i Sverige har de aviserat. Då får man hoppas att efterågan blir stor i Kina så personalen och underleverantörer inte mister sina jobb.

 

Två självmordsbombare har utlöst bomber i centrala Moskvas tunnelbana. Alltid eländes, elände på Nyheterna. Skönt att bo här i skogen och inte behöva flacka runt längre i världen som jag gjorde ett tag. Det är oro på många platser på vår jord.

 

Socialsekreteraren som hade handlagt ärendet i en grannkommun till Stockholm ringde mig i morse och förklarade sig, men höll med om att rutinerna var bristfälliga och att hon var inhyrd av kommunen. Katarina kommer att få pengar så hon kan betala hyran i tid. Hoppas bara det inte strular med postgången. ( Beskriver ärendet på min webbsida)

 

Igår påskpyntade jag lite inomhus och tog fram min fina handmålade tupp. 

 

Idag ska täckningen på mina blomlådor tas bort så krokusarna ska ha en chans att få ljus så de kan börja spira. Spännande att se om den japanska dvärglönnen har överlevt vintern i Höganäskrukan.

 

Måndagen den 29 mars 2010 kl. 09:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>