Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Akalasi?

Jag hade aldrig hört talas om Akalasi.

Det här är ett allvarligt blogginlägg. Sedan 2007 lider jag av något som jag oroar mig för och av rädsla stoppar huvudet i sanden. Kanske är det fler än jag som har samma problem. Mats sade i lördags att jag måste ta kontakt med vårdcentralen i första hand och försöka få mina problem utredda. Detta jag nu skriver om känns väldigt utlämnande och personligt. Första gången det hände var sommaren 2007 och jag var stressad och köpte en varm korv i Högdalen och trodde jag skulle kvävas. Kunde inte få ner korven och fick ett tryck över bröstet och det kändes som om jag skulle kvävas. Magmunnen öppnade sig inte. Kräktes upp korven. Då kändes det genast bättre.

Andra gången var också på sommaren 2007 och jag åt lunch ute på restaurang med jobbar kompisar och åt stekt strömming med potatismos. Plötsligt tog det stopp och jag fick kramp och fick upp strömmingen. Väldigt pinsamt men jag hann ut på toaletten. Det här problemet har kommit till och från och jag tror inte det är psykiskt. Mina före detta arbetskamrater vill att jag ska komma och äta lunch med dom, men jag vågar inte. Det har hänt här hemma att jag kräks i tallriken och inte hinner ut på toaletten. det här har blivit en social fobi som isolerar mig. Måltider är en viktig social gemenskap. Detta problem har ökat och jag har knappt kunnat äta utan att kräkas upp maten och det är inte anorexia.

Idag läste jag om Akalasi som jag inte hört talas om tidigare och som kan vara ärftligt. Min mellan syster och äldsta bror har haft liknande problem och fick medicin.Tog upp det med en läkare på vårdcentralen som rekommenderade mig att dricka ett glas vatten före måltiden. Det hjälper oftast och jag är noga med det då vi äter hos våra barn. De har inte märkt något då det hänt har jag rest mig och sprungit in på toa. Min syster har gjort en galaskopiundersökning och gör aldrig om det och fick ingen diagnos. Akalasi är väldigt svår att diagnostisera.

Symtom

Stoppkänsla i bröstet vid måltid, kräkningar i samband med måltid, tryckkänsla över bröstet, luftvägsproblem och hosta. Allt stämde som det gör när man läser läkarböcker.

 

Söndagen den 11 april 2010 kl. 22:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>