Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Årets första skogspromenad

Ska vi gå på promenad sa jag till katterna. Donna vaknade direkt och anmälde sig som intresserad. Birmapojkarna fattade nog inte vad jag menade, men Fridolf hängde med. Vi gick den lilla rundan och de rusade iväg både Donna och Fridolf, luktade och lyssnade och verkade njuta. Donna var helt vild och jag tror hon saknat våra dagliga skogspromenader. Fridolf följde med och det var inga problem. Han lunkade på som Elliott brukade göra. Jag önskade att jag tagit med systemkameran eller vidoekameran. Det var en bedövande fågelsång och det blev ingen snabb promenad för de ville båda sitta och titta och ta in alla dofter. Det var endast lite snö kvar i skogen. Såg nu den gamla ladugården från baksidan som är helt förfallen. Jag som har mitt nässelställe precis bakom ladugården så jag vet inte om jag vågar mig nära i år. Då kanske jag får något som ramlar över mig. Jag undrar om det är tillåtet att ha en byggnad som håller på att rasa ihop . Det måste betraktas som allmänfarligt. Är det någon som vet?  I morgon tar jag med alla katterna och Mats samt en kamera ut i skogen.

 

Måndagen den 12 april 2010 kl. 23:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

En solig söndag i april

Vilken fantastisk fin och solig söndag vi fick. Vi gick upp tidigt och var flitiga. För att inte väcka grannarna väntade vi med att blåsa rent på tomten från löv och skräp. Det var jättemycket skal från solrosfrön och hampfrön som fåglarna spillt ut på sitt matställe. Det var lite för blött fortfarande för att blåsa bort fröna så de kommer säkert hinna gro och vi får en olaglig odling av hampa på tomten.

Vi hade tänkt att gå på trädgårdsmässan som vi brukar göra den sista dagen då mycket säljs ut till en billig penning, men vi beslutade att njuta av eftermiddagen och det sköna vädret. Vi hade också tänkt hinna med att högtryckstvätta terrassen. Det fick vänta och vi tog ut våra utemöbler och satte oss och njöt av vårsolen med varsin bok. Birmapojkarna kunde utforska skogstomten och sprang i full fart upp och ned på ett litet berg. De verkade njuta av att slippa kattlådan och få uträtta sina behov i det fria. De vågade sig inte längre bort än att de hade oss inom synhåll.

Mats fick en bit oxfilé till middag som jag kände att jag inte kunde få ner utan jag öppnade en burk oxsvanssoppa till mig som jag kryddade och smaksatte med lite champagnevinäger och sherry och soppan blev riktigt god. Vi hade tänkt att äta ute och sätta på värmare, men det blev lite för kyligt då solen gick ner.

 

Måndagen den 12 april 2010 kl. 05:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>