Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Gjort fint på Joakims grav

Åkte till Lidingö idag och planterade lite sommarblommor på sonens grav. I påskas klippte jag ner allt rejält förutom två julrosor och satte lite påskliljor. Jag var beredd på att det skulle se rätt trist ut på graven. Steppsalvian hade kommit upp fint och likaså taklöken, den trodde jag inte skulle komma igen som den såg ut i påskas.

 

Dvärgrosorna hade kommit upp fint med blad. Grabben i graven bredvid hade också fått vit steppsalvia på sin grav och taklök och en dvärgros. Det vara bara timjanen som inte var planterat på graven som jag har. Planterade Marguriter och Murarklocka idag.

På tisdag kl. 18.00 skulle det vara en guidad tur för allmänheten på kyrkogården såg jag på ett uppsatt meddelande att bl a skulle avd. 12 där sonen har sin grav besökas.  

 

När vi var på väg till gravplatsen kom en massa gäss flygande som slog sig ner där. Nere vid vattnet höll en grupp Canadagäss till med sina gässlingar som jag ville fota, men de började springa när jag smög fram med kameran.

 

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 18:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Skatungen

Skatorna kraxade som galningar och försökte skrämma Fridolf som satt nedanför vårt gullregnsträd. Jag hörde något som flaxade till i trädet och där satt en skatunge som knappt kunde flyga märkte jag då den flyttade sig högre upp i trädet.

 

Fridolf följde med mig in då jag hämtade kameran, säkrast för honom kanske. När jag kom ut och skulle fota skatungen såg jag den inte. Skatorna varnade och började kraxa igen då jag skulle fota deras unge. Ungen satt högt upp i trädet skymd av grenar och bladverk. Där satt den helt blickstilla. Jag fick en bild, dock ingen bra bild. När jag gick ifrån trädet tystnade kraxandet.

 

Jag har varit fascinerad av skator ända sedan jag var barn.

 Min mamma sade att skator var tjuvar och tog allt som blänkte som silverskedar och liknande saker. Det satte  fantasin igång och jag funderade på vad de tjuvaktiga skatorna skulle ha tjuvgodset till.

 

Utanför mitt fönster på jobbet under perioden 2000-2007 fanns ett träd med ett skatbo i samma höjd som fönstret. Under alla år såg  jag aldrig att de hade något som blänkte i näbben. Kanske är det en myt att de är tjuvaktiga. De var i alla fall flitiga bobyggare och började tidigt på året att förbättra och bygga ut sitt bo. 

På bilden ser man skatboet skymta bakom vänstra gardinen.   

 

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 10:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>