Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hälsningar från Riga!

Efter en blåsig och blixtrande natt kom vi fram till Riga som bjöd på strålande vackert väder. Vi fick inte checka in på hotellet förrän på eftermiddagen, men lämnade bagaget på hotellet. Tallink  Riga hotell är helt nytt och ligger   centralt med promenadavstånd till den gamla delen av Riga. Vi gick in i St Peterskyrkan en stund och lyssnade på orgelmusik. Min dotter har aldrig varit i Riga tidigare och tyckte det var vackert med de gamla husen, parkerna och med floden Daugova som flyter genom staden. Riga har ca 800.000 invånare. Vi åt lunch i den pittoreska gamla delen på en uteservering. Plötsligt började det blåsa och det kom kallare luft och det började ösregna, åska och blixtra så matgästerna rusade in på restaurangen. Vi hade paraply och regnkläder i bagaget på hotellet så det blev en lång lunch. När regnet avtog tog vi en timmes sightseeing tur runt hela Riga. Nu har dottern varit på hotellets Gym och tränat och då lånde jag hennes bärbara. Snart är det dusch och lite vila före maten. Ha det så bra få se om jag kan lägga in några bilder i morgon.

Är inte van att skriva på en dator utan mus.

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 29 juli 2010 kl. 18:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Katt på hett plåttak i Riga

 

På Onsdag är det dags för Riga. Jag kommer hem igen på söndag. Mats och jag brukar turas om att resa bort. När jag kommer hem är det hans tur att följa med sina barn och barnbarn till Lousanne och då kommer jag vara hemma och hålla katterna sällskap.

 

Vi har inte längre någon som kan bo i huset och ta hand om katterna, det var en anledning till att vi sålde husbilen.  Sambon var med sina döttrar och barnbarn till Kreta. Samma år åkte jag lite senare till Side i Turkiet med dotterns familj och senare en tredagars kryssning till Tallin. Vi är ju annars alltid tillsammans Mats och jag.

 

Jag ser fram emot min tredje resa till Riga. Första gången jag var där var 1992 och andra gången 2007. Det är fint i Riga med många vackra renoverade hus.

Första gången jag var där var Drottningen av Danmark på besök i Riga.

Idag ska vi lämna Winibagon till de nya ägarna och det gör vi med blandade känslor.

Trodde verkligen inte att vi hade så mycket personliga grejer i husbilen. Lämnade kvar köksutrustning och sådant man behöver i en husbil. Hittade mygghattar med nät och getingdödaren som går på batteri som jag undrat vad den var, kläder, böcker, kartor, handukar, hygienartiklar, dukar och mycket mer tog vi ut.

 

Tog in och diskade all köksutrustning och gjorde rent i alla utrymmen.

 

Det blev mer jobb än vi trodde. Trampade på en humla och fick ett stick i foten som gjorde riktigt ont. Jag trodde inte humlor kunde stickas. Jag var justerad och kunde knappt gå på ett bra tag.

 

Sista bilderna på vår kära husbil som vi har haft mycket nöje med.

 

 

 

 

Måndagen den 26 juli 2010 kl. 05:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Födelsedag pensionärsdagboken

Vaknade tidigt vid femtiden precis som ett barn på födelsedagen som väntar på att bli uppvaktad. Kollade på FB och dottern som jobbat natt hade lagt upp en födelsedagsvideo med grattis. Sysslingen i USA hade också grattat.

 

Tre katter krafsade på dörren och fick komma in i sovrummet tidigt i morse och fick ligga i sängen. De ville kanske gratta på födelsedagen. Solstolarna under parasollet är i vanliga fall poppis på morgonen. De skyndar sig för att vara före oss. 

 

Här var det också upptaget!

Mats hade köpt blommor för han vet att jag tycker att Gladiolus är så ståtliga.  Fick även två minirosor att gräva ner i rabatten.

 

Lördagen den 24 juli 2010 kl. 12:28

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Nu har vi ingen husbil längre!

Mats och jag gick upp tidigt och städade hela huset. Visst är det skönt att ha ett stort hus, men inte när det ska städas. Vi har haft lata dagar då det varit tropikvärme. Idag var det lite svalare och vi fick mer uträttat än vi räknat med.Det har ringt flera seriösa spekulanter på husbilen idag och som ville komma och titta. Vi annonserade den igen för en vecka sedan och ingen hade hört av sig och plötsligt idag hörde flera av sig och var intresserade.

Mats och jag hade helt andra planer för dagen. Den som kom först köpte den, snopet för dom andra spekulanterna. Vi fick vad vi begärde så alla var nöjda. Sålde vi den för billigt kanske. Paret ville inte ens provköra husbilen det räckte att de fick starta den och höra på motorn. Vi har varit litet kluvna om vi skulle sälja den eller inte. Vi sade att får vi inte det pris vi begär så sticker vi till Gotland i slutet av augusti och tar med oss alla katter. Vi har inte utnyttjat den särskilt mycket de senaste åren.

Nu ska vi tömma husbilen på personliga saker, sedan ska vi på måndag köra den till nya ägaren. Det känns lite vemodigt faktiskt. Nu har vi varken båt eller husbil och inget sommarställe, men der är egentligen ganska skönt.  Vi kan göra dagsutflykter med skärgårdsbåtarna om vi längtar bort någongång, eller utnyttja det andra huset på dotterns tomt som finns för oss att tillgå, en sån där undantagsstuga som gamla föräldrar fick bo i då barnen tog över föräldrarnas gård. Nu får jag väl ta bort albumet husbilen på min hemsida.

Ingen dålig undantagsstuga som Mats byggde på ön för många år sedan.

Nu ska vi fira och det är fredag, så det får bli en Dry Martini och fisk i folie med vitt vin och sedan jordgubbar. Jag har redan fått en flaska mousserande vin av goda vänner, men den tar vi i morgon.

 

Det här var en rätt som jag ofta gjorde när vi var ute med husbilen.

Färsk fisk gärna två olika sorter,  nästan all fisk blir god i folie. Vi får se vad det finns för fisk idag i fiskdisken. Jag brukar tillaga även Röding i folie med kryddor. 1 paket per person.

Den här lagade jag förra gången vi åt foliefisk.

Saltar och pepprar fisken,  skivade vitlök, rödlök, små tomater,  hade kvar ett par färska champignoner som jag också skivade.

 

Tog en kvist fransk dragon i min kryddodling och dill, Citronmeliss, bladpersilja en klick smör och en skvätt vitt vin i paketet och lite fiskfond.

 

Knycklar ihop paketet i dubbel folie. Man tager vad man haver och tar sådana kryddor som man tycker är goda och passar till fisken. Antingen kan man lägga fisken i ungnen 200 grader, eller  på grillen. Det tar olika tid  beroende på vad det är för fisk.

15 min-30 min. i ugnen. Fisken på bilden tror jag var Sejfilé och rödspättefilé. Det känns på doften då den är klar. Fisken på bilden tog ca 20 min.

Det blir en god sky. Min sambo påstår att han kan äta fisk tillagad i folie varje dag, men då överdriver han nog.

 

Lägger paketen i en ungsform tillsammans med ett foliepaket med rå skivad färsk potatis med en klick smör och salt och dill i.

  

När man öppnar foliepaketen så doftar det underbart gott.

Trevlig helg!

 

Fredagen den 23 juli 2010 kl. 17:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Tur med Sjögull i Stockholms skärgård

 

 

Vi var inbjudna till Wettersö till Mats dotters familj, där de har sitt sommarställe. Sjögull går fråm Strömkajen kl 10.00. men vi går på vid Hasseludden i Nacka tjugo minuter senare. Det var en skön tur och vi möttes av barnbarn och hundar vid ångbåtsbryggan. Sjögull går till Arholma där den är framme ca kl. 14.20 

 

Dahkira som bodde hos oss som valp i vintras hade växt och var nu lika stor som de andra fyra Salukihundarna. Hon ville ligga i mitt knä, men nu hade hon blivit för stor. Vi överöstes av pussar så nog kommer hon ihåg oss.

Vi hade en fantastisk dag med god mat och trevlig samvaro.

 

 

 

Utsikten från huset på Wettersö

Mats byggde två hus på Wettersö och i det här huset bodde barnens mamma som ligger på granntomten. Det kan vi disponera när vi vill. Nu bodde goda vänner till familjen i huset, men vi har företräde har de sagt.

 

Båten tillbaka till Stockholm kommer till ångbåtsbryggan vid Wettersö kl 18.30. Vi tackade för en skön dag och vi packade inte ner kameran utan här kan ni följa med på en tur genom Stockholms skärgård.

 

 

Siaröfortets museum och dess STF-vandrarhem är beläget på den lilla Kyrkogårdsön, mitt i Furusundsleden. Stora delar av ön präglas av den militära försvarsanläggning som började byggas i samband med 1:a världskriget. Efter omfattande renoveringar är ön numera öppen för allmänheten. Varje dag under öppetsäsongen anordnas en guidad rundtur på och i fortet. Man kan även gå runt själv med en audioguide. Förutom det spännande fortet finns här ett STF-vandrarhem med ett matcafé med öl och vin. På Siaröfortet kan man även hyra kanoter, bada, spela boule, fiska eller bara koppla av. Direkt vid stranden ligger också den vedeldade bastun, en njutningsfull upplevelse! Siaröfortet är också en bra utgångspunkt för båtutflykter med stora bekväma m/s Sjögull och m/s Sjöbris till Vaxholm, Ängsö Nationalpark, Furusund, Saltkråkan, Svartlöga, Rödlöga, Fejan och Arholma.

 

Vandrarhemmet på Siaröfortet

På väg hem mötte vi alla stora fartyg på väg till Finland och Baltikum och det enorma kryssningsfartyget MSC Poesia med 13 däck och 1275 hytter.

 

Vid färjorna till och från Ljusterö  blev det trångt i farleden.

Skarvarna hade utökat sitt revir sedan förra sommaren.

Vi började närma oss där det är trångt i farleden och man kan undra hur dessa enorma kryssningsfartyg kan passera.

 

Vi mötte Sjöbris systerbåten till Sjögull.

Här passerar vi Badholmen.

Vaxholm

Nu lämnar vi Vaxholm och nästa hållplats är Gåshaga brygga på Lidingö

där min syster och svåger bodde de sista 14 åren.

Jag brukade slå en signal till syrran förr om åren så vi kunde vinka till varandra.

 Här bodde min syster och svåger vid Gåshaga brygga då de sålt sitt hus med sjötomt på Klippudden på Lidingö.

 

 Min systerson köpte ett radhus vid Gåshaga brygga som jag fotade och jag tror han var hemma för båten låg nedanför hans terrass.

 

Vi möttes av tre katter som låg på parkeringsplatsen och väntade och de jamade och beklagade att vi varit borta en hel dag. De hade gott om vatten och torrfoder och de hade fått mjukfoder på morgonen så de hade egentligen inget att klaga över. De är alla tre väldigt sociala och tycker inte om att vi

inte är tilängliga en hel dag. Trots allt är vi ju deras personal.

 

Torsdagen den 22 juli 2010 kl. 06:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Spa i Riga nästa vecka.

Nu är jag inne i en tid då jag knappt hinner läsa bloggar och än mindre kommentera. Hela dagen har vi tillbringat på Sambons fd sommarställe på en skärgårdsö som hans dotters familj har tagit över. Vi tog en tidig skärgårdsbåt och en sen båt tillbaka. jag har tagit massor av bilder på Stockholms fina skärgård. 

Min dotter ringde tidigt i morse efter att ha jobbat natt. Hon har gett mig en födelsedags present. Vi två ska åka på en kryssning till Riga och bo på hotell i två nätter. Helt underbart och vi sticker på onsdag i nästa vecka och kommer tillbaka på lördag. Bara vi två.

 

Tisdagen den 20 juli 2010 kl. 23:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Invasion av Canadagäss på begravningsplats 12 på Lidingö

Egentligen är det väl vitkindade gäss som vi kallar Canadagäss. Jag tor inte jag har fel, men alla Canada gäss. Kanske är det en blandning av Canadagäss och vitkindad gås.

 

 Ett par hundra Canadagäss kom promenerande och gick i land i en lång karavan. Jag har aldrig sett något liknande. Kyrkogårdsförvaltnigen hade muddrat dammen och installerat rening av vattnet och syresättning. Är det därför de trivs så bra här och gräset är friskt och grönt av bevattnigen tänkte jag. Jag hade inte med mig systemkameran, men här har jag laddat upp några bilder.

Vitkindad Gås och jag tyckr de är vackra.

 

Måndagen den 19 juli 2010 kl. 23:31

Natur | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Om att lämna ett intressant jobb och ställer frågan varför vi bloggar.

 

Ibland undrar jag varför jag bloggar och laddar upp bilder. Vad vill jag uppnå med det. Kanske känner jag en frihet som pensionär att få skriva nästan vad jag vill.  Inte behöva tänka på grammatiken i svenska språket och slippa kanslisvenskan.

 

Min arbetsplats innan jag fick en stor platt skärm och höj -och sänkbart ståbord.

I jobbet tvingades man att hålla ett orkesterdike mellan det privata och arbetet. Jobbade första åren en hel del med känsliga personalfrågor. I personaltjänsten råder absolut sekretess och det var viktigt att de anställda uppfattade mig som seriös och professionell. Vi fick aldrig bli för personliga och vi hade integritet jämtemot de anställda.

 

När man blir pensionär tappar man också den dagliga sociala kontakten med kollegor. Att få vänliga  kommentarer och ett lättsamt vänligt utbyte med andra på nätet kompenserar den förlusten till en del.   Visserligen har jag kontakt med fd kollegor, men jag lever inte med dom i jobbet och då glider man lätt isär då man inte tidigare umgicks privat.

 

Cirkeln var sluten 2008, Mitt första jobb  i det här yrket  var att granska en omorganisation i Sparbanken i Karlstad 1983. Skrev en 20 poängsuppsats samtidgt och fick fler poäng än det krävdes för examen. Jag ansåg att de inte hade uppnått målen för omorganisationen och inte heller genomförandet var särskilt förankrat. Jag föreslog förbättringar och så fick jag jobb ett halvår till för att skriva hur de skulle ha gått tillväga och dåvarande Sparbanksförenigens VD Jan Ryd använde sig sedan av modellen som jag föreslog. Efter jag fyllt 65 år fick jag göra en utvärdering av en omorganisation i Staden och jag var lika kritisk och föreslog förbättringar. Fick ytterligare ett uppdrag och se hur den interna posthanteringen kunde förbättras i staden. Då blev jag delaktig i vårt företag Metodkonsult.

 

Jag har aldrig umgåtts med någon privat som jag jobbat tillsammans med. Trots att vi hade mycket trevligt och skrattade en hel del tillsammans.

 

Idag hade jag passerat med råge 8000 unika besökare sedan den 13 mars 2009 på zoomin. I början hade min sida nästan inga besök. Förra månaden var det 952 besök och i juli börjar det bli 600 besök tills igår. 

 

Jag har funderat hur det kommer sig att så många läser bloggar. Jag ser att det är många som googlar på matrecept i min blogg. I juni skrev jag som rubrik att ryska löss invaderar vår trädgård och fick ett enormt gehör. Lite tvetydiga rubriker lockar googlare. Skrev lätt på foten igen och det blogginlägget handlade om fotvård. Hade upptäckt att det växte pepparor utanför vår häck. "Pepparot i häcken". De blev säkert besvikna då de läste dessa bloggar som kanske inte överstämde med deras fantasi.   

 Jag beskrev också hur en koloskopi undersökning går till som många har läst och bloggat på men med få kommenter.

 

Det är också en utmaning att göra en hemsida både till innehåll och rent tekniskt eftersom jag inte är särskilt begåvad för det. Just nu är jag så förbannad på mig själv och sidan. Jag gör precis som jag fått instruktioner av vänliga favoriter på zoomin. Ändock funkar det inte. Jag ville skriva ett inlägg om jazz och då ville jag illustrera med ett klipp från youtube.

 

Här står jag stolt med min första jazzskiva 1956 vid nya radiogrammofonen. Kanske bilden kommer till viss del att illustrera blogginlägget jag  vill  skriva senare, när jag kan ladda upp videosnuttarna.

 

 

 

Söndagen den 18 juli 2010 kl. 21:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

På en liten ö i Mälaren

Idag var vi bjudna till min syster och svåger som har ett sommarställe på en ö i Mälaren. De hade inbjudit till bad vid deras lilla sandstrand. De hämtade oss med båt och plötsligt började det blåsa och det gick gäss på sjön och det var massa svallvågor från andra båtar i farleden. Det blev en gungig överfärd till ön och det såg mörkt ut vid horisonten. 

Stranden var tillhåll för en andfamilj och det var inte direkt badväder.

 

Vi skulle ha ätit lunch i deras lilla fina lusthus vid sjön, men det blåste för mycket. Vi satt på deras vindskyddade terrass istället och intog lunchen. 

 

 Syrran hade bett mig ta med en gurka från min gurkodling.

 Jag tog med ett kallt vitt vin som jag förvarade i en termopåse som hade hållit sig kallt. Gurkorna blir godare då man själv odlar dem.

 Syrran tog fram några bilder från slutet av 50-talet och visade och jag hade inte sett bilderna tidigare. Fotade av några bilder där syrran och svågern åker vattenskidor för de var otroligt duktiga att redan då åka på en skida. Då var det en sport som inte fått någon större genomslagskraft.

 

Fina och fartfyllda bilder från 1959. De köpte sitt sommarställe i mitten av 50-talet då var det bara en liten stuga utan el och moderna bekvämligheter.

De har en fantastisk utsikt från sin terrass. Vinden mojnade på eftermiddagen.

Vi erbjöds att sova över i härbret vid sjön, men det mörknade i söder och det började regna. Efter en god middag  bad vi att bli körda tillbaka till parkeringen. Det blev en trevlig lördagsutflykt.

 

Lördagen den 17 juli 2010 kl. 22:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Om svalkande nätter och orkesterjournalen.

Det var längesedan vi kunde sitta ute mitt i natten och njuta av att det var lite svalt och skönt efter en het dag. Det påminner mig om filmer från södern i USA där dom sitter på kvällarna på en veranda och svalkar sig. Den här värmen påminner mig om då jag var i New Orleans, samma fuktiga värme. 

Vi har haft slöa dagar, lyssnat på "Postcard killers" av Lisa Marklund och James Patterson. Ibland brukar vi lyssna på en talbok för då kan vi ha ett utbyte och kommentera boken med varandra, om vi inte somnar förstås. Då vi lyssnat ett tag på boken konstaterade vi att den var bättre än vi trodde och nu har vi "läst ut den". Handlingen har konst och mord som tema kan jag avslöja.

 

Vi har suttit ute på terrassen och lyssnat på musik, Mozart och jazzmusik på kvällarna. Katterna föredrog Mozart framför Miles Davis "Walking", då tog dom titeln på orden och gick, de ville inte höra mer. Vi har läst senaste Orkesterjournalen och jag hade missat ett nummer från i vintras. Det var en artikel om Karin Hammar vars karriär vi följt sedan diplomkonserten på Musikhögskolan som vi var med och lyssnade på. Då sade vi till varandra att hon kommer att gå långt som trombonist.

 

Hon inledde sin musikbana som 5-årig tamburmajor i Boden och började spela trombon som 10-åring. Idag hör Karin Hammar till en av våra mest efterfrågade solister och storbandsmusiker och är även aktuell med eget band. Hon kommer att spela vid Strömsholms jazzmuseum i augusti. Mats och jag brukar åka till Strömsholm med husbilen.

 

Kanske kommer jag skriva lite i bloggen om jazz. En av favoriterna på zoomin har i senaste blogginläggen skrivit om den tidiga bluesen och dess utövare och lagt upp klipp från Youtube som var intressant att ta del av. 

 

Eventuellt kommer jag att skriva om mitt pinsamma möte med Dexter Gordon i slutet av 60-talet, eller jam med Dizzy Gillespie  i en källare under Floras kulle, men det är sambons historia.

En god vän till mig hade Gazell jazzklubb i gamla stan. Det är nog inte många som minns den.

 

Det finns många stora jazzmusiker som man kan skriva om i bloggen.

 

 

Fredagen den 16 juli 2010 kl. 11:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Heta varor i värmen

Parasoll och lufkonditioneringsapparater är eftertraktade bristvaror just nu. 

 

Igår missade jag alla bloggarna på Zoomin. Ska försöka att ta igen det i idag.  Var är regnskurarna och åskan som utlovades av meterologerna? Sambon sökte sig igår till svalka genom att tillbringa tid på Rusta och Jula och en massa affärer. Han har letat aircondition apparater, men de var slutsålda i affärerna runt omkring oss. Vi ställde om våra värmepumpar tvärtom så de pumpar in kall luft istället för varm luft på vintern. För att inte komma hem tomhänt från affärerna blev det en ny Miele dammsugare på rea. Nu har vi dammsugare på både nedre och övre planet. Det närmaste han kunde komma det han skulle handla från början var ett till stort parasoll.

 

Vi har en gammal apparat som fylls med vatten som kyler och fläktar i sovrummet. I vårt arbetsrum kunde vi inte vistas i igår trots neddragna persienner. Inte förrän jag ställde in kylfläkten i datorrummet, men det hjälpte inte så mycket. På källarplanet är det svalare och där har vi en stor fläkt i taket. Katterna tyckte det var mysigt att vi satte oss där och läste.  Där har vi böcker och en stor LP-samling.  

 

 Vi skulle lyssna på dagens sommarpratare Lennart Jirlov medans jag satt vid datorn. Plötsligt var sambon försvunnen jag satt bakom min skärm och varken såg eller hörde att han hade gått. Letade igenom hela huset men han var borta. Saknade ingen bil. Då ringde jag på hans mobil.Han hade tagit caben som brukar stå i garaget. Det är ju också ett sätt att svalka sig på.

Han var på Siba som ligger 5 minuter med bil från oss. Han hade letat på nätet att det fanns luftkondentioneringsapparat kvar på Siba och stack dit och kom hem med en sådan.  Vi tänkte inte på Siba igår för det ligger nog för nära.

Han ville överraska mig och därför hade han smugit iväg.

De hade fått en ny leverans, men det var slutsålt redan  kl 14.00 idag.

 

Onsdagen den 14 juli 2010 kl. 14:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Iskall söndagslunch för två i värmen

Vi har trettio grader varmt i skuggan under markiserna på vår terrass. Vi orkar ingenting, knappt fixa mat.

 

Därför gjorde jag min busenkla iskalla goda Gazpacho som redan finns bland mina recept. Det passade oss så bra idag.

1 burk tomatjuice ca 400g eller 500g

1 burk krossade tomater ca 400g eller 500 g

1 gurka

1 gul lök

1 grön paprika

2 matskedar vinäger

1 matsked olivolja (tog lite till)

1-2 vitlöksklyftor

Salt svartpeppar och (idag tog jag lite italiensk salladskrydda)

några droppar tabascosås eller lite cayennepeppar

Gräslök

Stekta brödkrutonger, eller

köpta italienska Croutons med vitlök och persilja

 

 

1. Så här gör man en enkel soppa:

Ta halva gurkan

halva urkärnade paprikan

halva löken

kör i en matberedare tills det blir en purékonsistens.

 

2. Blanda grönsakspurén med tomatjuicen och krossade tomater,olja, vinäger och smaka av med salt,peppar och tabasco.

 

3.Soppan ska vara kall och ställ den i kylskået gärna ett par timmar. Skär resten av gurkan och paprikan i små tärningar, finhacka gul lök och gräslökoch event. en hackad färsk tomat.

4. Pressa i vitlöken strax före serveringen

och servera med krutonger och de hackade grönsakerna bredvid var för sig i små skålar.

Serverade på iskalla tallrikar som jag ställde i frysen en liten stund.

Ibland tar jag torkad skinka som jag rullar på grissinipinnar som ett komplement till soppan, eller servera gärna ett gott bröd till med skinka för att det ska bli matigare. 

  

 

Söndagen den 11 juli 2010 kl. 14:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Facebook

Vaknade kl. 03.00 på natten att Fridolf kom in med en stor mus genom sovrumsfönstret

Den var död, men han ville visa hur duktig han var, då jamar han på ett speciellt sätt. Många har sagt att raskatter kan inte jaga. Då har de inte träffat Fritz och Fridolf, mina storviltjägare. Tog den ganska stora musen på en skyffel och bar ut den så Fridolf kunde äta den utomhus. Vi vill inte ha blodfläckar på våra mattor. Det var skränande ungdomar lite överförfriskade utanför på vägen på väg från sjön. Undrar om de sett bävrarna tänkte jag.

 

Kände mig frestad att gå ner till sjön, men jag avstod. Kollade istället Ansiktsboken och jag hade fått två vänförfrågningar. Gigi Hamilton i London. (80-tals sångare i Freestyle och Style). Fd kompis med mina barn och jag kände hennes pappa sedan slutet av 50-talet. Kul tyckte jag.

 

Min fd. makes första fru var den andra vänförfrågan som jag accepterade. Få se vad det kan ge.  Genom FB håller jag reda på min sysslings familj i USA. Sandy, min syssling har nyss pensionerats som lärare på Universitet i Madison. De bodde hos oss på deras semester 2005.

 

Min fd svåger har jag också hittat genom FB och han ringde mig från Sidney och ska besöka oss nästa år. Han hade flyttat och vi kunde inte hitta varandras nya adresser. Min brors barn och barnbarn är också mina vänner på FB. Min sons gamla flickvänner och kompisar och Mats barn och barnbarn. Gamla politikerkollegor och arbetskamrater samt en massa andra.  Det blir en ytlig kontakt men ändock håller vi kontakt och vi skriver  meddelanden till varandra ibland.

 

Det var min dotter som övertalade mig att skaffa FB för hon ville ha koll på mig. Är försiktig med kommentarer då det gäller våra barnbarn så de inte tycker det blir pinsamt.

Nu är det dags att möta paraplymannen en stund till.

 

Söndagen den 11 juli 2010 kl. 05:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Tidigt dopp i sjön på morgonen.

God Morgon!

What a beautiful morning!

Mats vaknade yrvaket och undrade vart jag var på väg. Till sjön sa jag och undrade om han ville följa med. Nej han skulle sova vidare. Satte mig med kameran i högsta beredskap och hoppades på att en bäver skulle dyka upp.

 

Fick bara en mås på bild som jag lyckades skrämma.

Efter ett tag ropade Mats på mig från andra sidan sjön. Han hade blivit orolig för jag hade glömt att ta med mig mobilen. Det var varmt och skönt och Mats kom över till min sida och vi tog ett tidigt morgondopp.

 

Det var fullt av små aborrar och annan småfisk. Det finns rudor i sjön, men jag har inte hittat recept på hur dessa ska tillagas. Jag tog en vacker bild på Mats bakifrån på väg ut i vattnet. Måste fråga om jag får använda den i bloggen. Bilden är så fin tycker jag. Vi var nog trots allt för sent ute för att se bävrarna. En mås och några kråkor bråkade på stranden. Vi satt ett bra tag och spanade ut över sjön tills ett annat äldre par tänkte ta sig ett morgondopp. Nu har Mats åkt till affären för att köpa färskt bröd till morgonfikat.

 Jag fick publicera bilden på morgondoppet. Han tyckte också att bilden var fin och kände sig inte generad över att jag fick använda bilden.

Dags för morgonkaffe öch Lördagskrysset och lite gräddfil till Donna och Fritz och som inte Fridolf kan förstå att de äter. Kaffe färskt varmt bröd med lönneberga skinkarullar med mimosasallad och en yougert. 

 

 

Lördagen den 10 juli 2010 kl. 09:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Lördagdagmorgon

Jag vaknade strax före fem i morse. Min första tanke var att ta kameran och gå till Rahmsjön och spana på bävrar. Satte mig istället och läste bloggar. Ville inte väcka sambon som sov så gott. Hade han vaknat hade jag övertalat honom att följa med till sjön.

 

Igår morse ringde min fd svåger från Australien och det var fredagkväll där och de hade ätit middag och satt framför brasan och värmde sig i vinterkylan. Han kommer till Sverige nästa år och jag bjöd in honom att bo hos oss.

 

Nu sitter jag och funderar, ska jag, eller inte gå ner till sjön ca 400 meter. Kanske skönare att sova en stund till.

 

 

Lördagen den 10 juli 2010 kl. 06:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bävrar i Ramsjön

Läste i en blogg att två personer hade sett tre bävrar i vår sjö. Vi tog våra kameror och promenerade till Ramsjön för att leta motiv.

Det var inte så mycket folk på badplatsen. Numera är det många som badar i stora bassängen i Brandbergen. Katterna fick vara hemma idag de var helt utslagna i värmen.

 

Andfamiljens ungar hade blivit stora och en unge blev skrämd av barnen som plaskade i vattnet och kom ifrån sin familj. Pappa and simmade tillbaka och hämtade ungen. 

 

Ska man se bävrar så ska man vara uppe i gryningen , eller innan det blir mörkt på kvällen. Vi hittade en nyligen bäverfälld Asp. Det har vi tidigare sett i sjön bredvid, men aldrig vid Ramsjön. Det var inte så länge sedan vi var här sist och då var inte trädet fällt.

 

Vi fortsatte till andra sidan sjön och fann en stor Björnloka.

 

På stigen vi gick hittade vi stora tussar och vi sade att det är tur att vi vet att katterna är hemma, annars hade vi blivit oroliga.

 

Det var fler som badade vid klipporna där det är kvällssol. Jag tog en bild från badklipporna mot den kommunala badet på vår sida om Ramsjön.

 

Det är synd att inte folk lär sig att ta med sig skräpet tillbaka.

 

 

Jag fotade nedskräpningen och ängsblommor. En fågel vid sjön sjöng så vackert och jag spanade upp i lövträden, men kunde inte se den.

 När vi kom hem satt det en Nässelfjäril på Schersminen och humlorna surrade i Spireahäcken. 

 

 

Torsdagen den 8 juli 2010 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Otroligt dumt gjort av Schyman

Det händer ibland att jag blir otroligt upprörd. Hur kan man komma på en så korkad idé som att elda upp 100.000 kr som Schyman och hennes parti gjorde i så kallat gott syfte. Att ändra på löneskillnader mellan män och kvinnor. Fel taktik som jag ser det. För mig får det absolut motsatt effekt. Omdömeslöst! Dum PR grej och ett hån för dem som har det svårast i vårt samhälle. Kan någon förstå nyttan av detta? Många bränner 100-lappar, men inte eldar man upp dem.

 

Onsdagen den 7 juli 2010 kl. 07:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Snopet då alla nyinköpta blommor försvann.

Nu har det hänt för första gången. Det som alla olyckskorpar kraxade om.

"Matar ni rådjuren på vintern så kommer de och äter upp alla era blommor i sommar." Vi brukar inte se ett enda rådjur då skogen börjar grönska. Då drar de iväg längre in i skogen.

 

De har aldrig tidigare ätit blommor i trädgården under sommaren.

Mats hade köpt blommor på Plantagen. Det var flera lejongap och fyra pelargoner, petunior, dahlior och tobaksblommor. Vi ställde alla nyinköpta blommor nedanför terrassen för att plantera nästa dag för att få fint tills idag då våra lunchgäster skulle komma. 

 

 

Lejongap

När jag igår morse skulle plantera alla fina blommor blev jag snopen. Det fanns inte så mycket att plantera. Råbocken som dröjt sig kvar i år hade betat av alla lejongap och pelargonerna och några blommor på Dahliorna. Tobaksblommorna och Petunian rörde han inte. Det sägs att rådjur inte äter gula blommor, och växter som doftar starkt, men Dahlian har gula blommor. Han kom kanske underfund med att han åt gula blommor för han lämnade kvar en av krukorna nästan orörd, smakade nog inte så gott. 

 

Tobaksblomma

 

Vi borde ha anat oråd då han gick och betade blåbär bredvid terrassen.

 

Nu har vi kompostgaller på natten.

Dahlian närmast på bilden har inte så många knoppar och blommor kvar

Här är den skyldiga som vi fotade i torsdags och han ser ut som han skäms. Då åt han våra blåbär.

Vi funderade på om vi skulle fortsätta stödmata på vintern.  Kan de inte hitta mat och det blir mycket snö som i år tycker vi synd om rådjuren. Det dog 7 rådjur i skogen nära oss.  Vi får anpassa oss till djuren. Det är många som stödmatar där vi bor. Vi fortsätter stödmata om det är stränga vintrar.

Vi får köpa växter de inte äter. Har vi har valt vårt boende i utkanten av en flera mil stor skog så får man räkna med ett och annat besök från skogens djur. På hösten kommer älgarna och äter äpplen hos grannen.

 

Tisdagen den 6 juli 2010 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Doft av schersmin

I helgen slog schersminen ut i full blom. Det doftar smultron och jag öppnade köksfönstret för att doften skulle tränga in i huset. Tog en promenad i skogen och det är för torrt för kantarellerna att titta fram.

På baksidan av huset blommar smultron, men de doftar inte som schersminen.

 

Ett år då vi led brist på regn så vi vattnade mitt kantarellställe nära vår tomtgräns. Mats och jag bar på två vatten kannor vardera varje kväll och såg till att  våra små kantarellknoppar växte. Tänkte skörda dom på min födelsedag. Kvällen före min födelsedag var de i lagom storlek för att skördas. På förmiddagen på min födelsedag fanns inget spår av kantarellerna.

Någon hade hittat mitt kantarellställe och plockat varenda kantarell. Sedan dess vattnar jag inte längre.

 

I morgon har vi gäster till lunch. Det får bli en räkcocktail till förrätt och sedan lax  med dillstuvad potatis. Glass med färska jordgubbar. Traditionellt och inget konstigt.

 

Tisdagen den 6 juli 2010 kl. 18:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Massa gråskallar på Grönan

 

Vi skulle träffa min dotter och hennes familj på Gröna Lund.

De hade kommit dit redan vid femtiden på eftermiddagen för att köpa åkhäften. Det var en rejält förhöjd entréavgift efter kl 18.00 för Sven Bertil Taube skulle sjunga.

 

Mats släppte av mig vid Grönan och jag ställde mig i kö. Det vällde in folk vid halv sex för det var ingen som ville betala konsertpris. Framför mig i kön stod två damer i min egen ålder gissade jag. De stod med varsin hundring och tänkte betala. Funderade på om jag skulle upplysa dem om att det är gratis när man fyllt 65 år. När de kom fram till kassan sa jag att om någon av er har fyllt 65 kostar det inget om ni kan visa legitimation. Tur att de fyllt 65 annars kunde det blivit pinsamt. Ibland kan en 55-åring se ut som 65. Glada blev de i alla fall.

 

 Det satt en ung tjej i kassan och jag visade mitt körkort. Hon satt och räknade på en miniräknare och jag frågade vad hon räknade. Hon räknade tydligen om man fyllt 65 enligt legitimationens personnummer. Om du släpper in dom som är födda 1945 och tidigare  så går det fortare sa jag.

Om det diffar på någon månad för dom som är födda 1945 är väl inte det hela världen. Hon såg ut som jag tänkte inte på det.

 

Det kan vara svårt att hitta parkering på Djurgården. Under tiden Mats parkerade stod jag och väntade innanför entrén. 

Det bara vällde in panchisar. Jag har aldrig sett så många panchisar på en gång. Alla äldre behövde inte stå i kö utan vakterna sa till att de fick gå in via utgången. Ingen koll längre av ID-kort.

Det blev nästan panik en minut i sex för alla ville in på en gång.

Jag började tro att pensionärer fick betala konsertpris efter sex.

Försökte ringa Mats, inget svar. Då ringde han och undrade vad jag var. Står vid utgången vid entrén svarade jag

ja där står jag också  sa Mats ca 10 meter bort. Stå kvar jag kommer dit sa han. Det dröjde och han kom inte. Försökte ringa igen men antingen hörde han inte, eller så var  ljudet avstängt.

 Mats hade kommit  underfund med att det finns två entrér och kom springande inifrån Grönan. Vi hade stått vid olika entréer.

 

Nu gällde det att hitta dotterns familj. Hur gjorde man innan det fanns mobiler, jo man bestämde en viss plats. De ville istället kolla var det var bäst att äta först.  Sedan skulle de ringa.

 

De satt på kryddhyllan och hade reserverat ett bord och tur var väl det för nu stod alla pensionärer i kö för att komma in där. Vi försökte ta oss förbi kön och fick många sura miner och arga "ställer i kön" fick vi höra. Vi har ett bord redan försökte vi förklara.

 

Alla var nöjda med maten och jag åt halstrad röding och de andra åt oxfilé och potatisgratäng samt club sandwich.

Dottern och jag delade på en flaska vitt vin. Dottern var glad för presenten hon fick av mig. Det var nog många som fick söka upp ett annat matställe om de skulle hinna se och höra SB Taube.

 

Vi hann med en femkamp och det var roligt och jag fick högst poäng på luftgevärsskytte. Både dotter och jag är duktiga skyttar. Äldsta barnbarnet vann och jag kom sist trots mina höga poäng i skytte. Missade två grenar och kammade noll för det var helt nytt för mig och hade inte fattat reglerna.

 Mats har varit här tidigare och haft femkamp med ett gubbgäng.

 

Vi hade inte tagit med någon avancerad kamera den här kvällen för vi hade tänkt att prova någon av åkattraktionerna.

Barnbarnen ville utnyttja åkbiljetterna och det blev dags för konserten för oss gamlingar. Vi fick stå och vi såg ingenting bara en massa gråskallar. En del åkattraktioner var avstängda. Några japaner gick efter halva konserten och vi råkade få en sittplats. Publiken jublade efter varje välkänd visa av Evert Taube och när konserten var slut ville publiken ha extra nummer.

 

Dottern ringde och vi stod i närheten av varandra. De hade nästan gjort slut på sina kuponger, men skulle prova en av åkattraktionerna som varit stängd under uppträdandet. Yngsta barnbarnet hade fått nog och han och jag satt och väntade på de andra och jag fick var väskhållare.

Barnbarnet ville ha en sockervadd, men han tyckte det var för sött så jag hjälpte honom att äta lite sedan slängde vi hälften som var kvar. 

 

Äldsta barnbarnet började frysa och hade fått feber och ville åka hem.

När vi gick ut frågade jag om det hade varit gratis för pensionärer även efter sex. Det är alltid gratis för pensionärer fick jag till svar.

 

Söndagen den 4 juli 2010 kl. 12:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Katternas "Hänt i veckan"

 

En berättele om vad Donna, Fritz och Fridolf  har gjort i veckan som gått.

 

För att göra en kort historia lång har jag skrivit detta långa inlägg om Donna och våra birmapojkar. Jag vet att förra ägaren till Fritz och Fridolf numera bosatt i London brukar kika på hemsidan.  Vi har båda facebook där brukar jag lägga upp bilder, men inte skriva så mycket om katterna. Hon är intresserad av hur det går med katterna.

Den som inte gillar långa blogginlägg om katter kan sluta läsa här.

 

Donna klättrar gärna högt upp i bra klätterträd där hon har bra utsikt.

Redan som liten klättrade hon upp i träd och vågade inte klättra ner. Då klättrade vår katt Elliott  upp och visade hur man klättrade ner, sedan var Donna stolt att hon kunde själv.

 

Som jag skrev i bloggen i torsdags  kom inte Donna hem till middag som hon brukar. Hittade henne ynkligt haltande senare på onsdagskvällen.  Inget var svullet, det fanns inga sår, inga taggar i tassarna. 

 Hade hon trillat ner från ett träd undrade jag, hon luktade inte kåda, men hon föredrar lövträd med bra grenar där hon kan sitta och spana.

 

Kunde hon ha blivit påkörd? Vi har nästan bilfritt. Alla som bor här respekterar att det är 30 km. Det är bara ungdomar på väg till sjön som kör fortare än 30 km på sina trimmade mopeder. Det är motortrafiksförbud på vägen till sjön, men det gäller väl inte mopeder.

 

Troligen har hon ramlat ner från ett träd trots sin skicklighet i att klättra.

 

I torsdags fick vi jourtid hos veterinären. Det är bra att ha nära till Haninge djurklinik, endast 5 minuter med bil. Donna brukar jama oavbrutet i sin transportbur då hon åker bil. Det gjorde hon även den här gången.

 

Djurkliniken är utmärkt bra med 10 veterinärer som alla har specialistkompetens och de har 15 skötare. De samarbetar också med Bagarmossens djursjukhus med jourtider.

 

När man stiger in på Djurkliniken möts man av en tjädertupp.  Tjädern symboliserar  Haninge tillsammans med ett ankare i kommunvapnet.

 

Donna uppför sig alltid exemplariskt hos veterinären och vi får beröm fast det är Donna som är duktig men hon tar åt sig för ordet duktig förstår hon.

När veterinären ville se henne gå,  då haltade hon plötslig knappast någonting, i alla fall bara lite.

Veterinären undersökte henne noga, kände på båda benen och klämde och Donna visade inga tecken på att hon hade ont. Veterinären konstaterade att det var inget som var brutet. Tassarna blev också kollade.

 

På väg hem jamade hon bara ett par gånger. Det är nästan bara då vi åker hemifrån som hon jamar oavbrutet i sin bur.

Donna ordinerades vila och utegångsförbud några dagar.

När vi kom hem haltade hon än värre än tidigare. Ville hon bli ompysslad undrade vi. Hade hon varit rädd att vi skulle lämna kvar henne på djurkliniken och därför försökt låta bli att halta. Katter är outgrundliga.

 

Vi kelade med henne och berömde henne. Vi tror inte Donna kunde koppla ihop berömet med att hon varit duktig hos veterniären. Hon vet i alla fall mycket väl vad duktig betyder. Hon gillarr att vi säger duktig. Hur kan vi veta det. Jo, då vi lärde henne att sluta vässa klorna på möbler och mattor genom att vara konsekventa och säga fyy... och berömma henne så fort vi såg att hon vässade klorna på rätt ställe. Nu springer hon fram till klösbrädan då hon försäkrat sig om att vi ser henne och vänder på huvudet då hon kloar och tittar på oss och vill höra

"Vad duuuktig..... du är"

 

Trädstammar är fovoriter för klovässning och birmapojkarna gör som Donna. Då berömmer vi dom. Vi kör med samma taktik för birmapojkarna och de är läraktiga.

 

Vi har kattluckan stängd på grund av utegångsförbudet på  natten. Jag har sett en räv i närheten av vårt hus och vill inte riskera att räven tar en katt. 

Vid så där fyra på fredagmorgonen krafsade någon på sovrumsfönstret. Fridolf ville komma in. Mats och jag undrade yrvaket hur han tagit sig ut. Vi kollade att alla katter var inne då vi åkte till Grönan på torsdagskvällen. När vi kom hem igen låg alla och sov.

 

Tittade på kattluckan och Fridolf hade lyckats ställa upp den så en gummilist hade lossnat som gjorde det möjligt att öppna den inifrån. Varför gick han inte tillbaka samma väg. Nej han såg sin chans att få ligga och gosa i vår säng.

 

Donna fanns inte på sin vanliga plats och jag gick ut och tittade, hon låg i godan ro och sov i en trädgårdsfotölj på terassen. Fridolf hade släppt ut henne. Hon fick ligga kvar för det verkade svalt och skönt.

 

Det enda jag oroade mig för var räven, men det var redan ljust ute. Ställde altandörren på glänt så hon snabbt kunde smita in om hon skulle bli rädd för något.

 

Storskogen börjar vid vår terass så man vet ju aldrig om det kommer älgar eller rådjur inpå husknuten. De kan alltid hoppa upp på garagetaket och undfly faror och krafsa på vårt sovrumsfönster.

 

Vi brukar aldrig se några rådjur på sommaren för då är skogen full av mat, men i torsdags fick vi besök. Där stod rådjursbocken intill terassen och smackade i sig blåbärsris trots att hela skogen är full av blåbärsris. 

Vi tog en bild genom fönstret, men när Mats öppnade altandörren stack han iväg in i skogen. De är väldigt skygga och inte vana vid folk.

 

Tur för Fridolf att han inte låg i blåbärsriset som han brukar.

I veckan hade vi varit i Haninge centrum och handlat i en massa olika butiker vi blev så småningom hungriga och köpte med oss färdig mat som vi åt på terassen. Alla tre katterna satt och tittade anklagande på oss för det var deras tid för mat också. Katterna förstod att de inte skulle få mat förrän vi var klara med vår mat. De lade sig tålmodigt ner i närheten och höll koll på oss. Fritz såg jag inte. När Mats och jag skulle börja äta jordgubbarna kom Fritz med en stor mus som han började smaska på. Donna blev oerhört nyfiken. Jag blev överraskad för jag hade hört att raskatter inte kan fånga möss.

 

Med det ville Fritz visa att jag klarar mig själv om jag inte får mat då det är tid för det.

Donna trodde inte sina ögon och hon satt och tittade på Fritz och han steg nog i hennes aktning. Hon blev så nyfiken att hon var tvungen att titta lite närmare.

 

När det var matdags för katterna var inte Fritz intresserad av tonfisk som serverades när man kan få nyfångad mus. Han var däremot törstig.

 Avslutningsvis kan jag lungna birmapojkarnas fd matte. Katterna håller sig till oss och är på tomten helst nära oss hela tiden. Vi brukar ta en promenad med dom i skogen och då vågar sig ingen räv fram. De har lärt sig ordet promenad och då samlas dom omkring oss. De älskar att följa med i skogen.

 

Här kommer en repris på Cat Walk in the forest.

 

 

Lördagen den 3 juli 2010 kl. 11:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Ungdomskultur och elskåp

I en jämförande studie av ungdoms "konsten" i Lindsdal och i Haninge, har jag kommit fram till att ungdomarna i Haninge uttrycker en aggressiv och vassare ton i sin konst  än i Lindsdal.  Bilden visar en installation från förra året i vår häck, "grafittin" är att vilja men inte kunna och liknar mer taggar och klotter än konst. Installationen har dock fått en intressant form. Lindsdalsstudien har gjorts av signaturen kemimannen.

 

Grafittin i Rågsved som ungdomar åstadkommit tilltalar mig mer.

I Turkiet finner man en helt annan ungdomskonst och kultur.

Här får ungdomar på natten lära sig hur man power flower inspirerat dekorerar en elstation under ledning av en Master. 

 

På morgonen var elstationen en enda stor blomsteräng  i stället för en grå trist elstation. Jag funderade på om det var lagligt eller olagligt då det skedde på natten. Antagligen var det bara för varmt på dagen.

 

Är detta konst, eller dekorationsmålning? 

 

Fredagen den 2 juli 2010 kl. 12:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Till akuten på Djursjukhuset

Donna kom inte hem till middag igår. Missarna brukar samlas  kl 18.00 för då serveras deras middag. Jag gick ut ganska sent och ropade och då kom hon haltande och såg ynklig ut. Kollade om hon hade något sår. Det var höger baktass som det hade hänt något med.

 

Ringde i morse till Haninge Djurklinik och fick en jourtid kl 13.00. Nu är det utegångsförbud och ätförbud för hennes del.  Hon kanske måste sövas och då får hon inte äta.  Vi ska ju gå på Grönan i eftermiddag, antagligen får vi ansluta senare. Efter 18.00 kostar inträdet 150 kr både för vuxna och barn över 7 år. Konsertkvällar är dyrare  och ikväll är det konsert med Sven Bertil Taube och hans gäster.  Kanske måste Sambon vara hemma och vara djurskötare, vi vet ju inte vad det är för fel på Donna.Vi får hoppas att det går att kurera Donnas bakben på ett bra sätt.

 

Lite fördelar har man att vara pensionär och fyllt 65 år åtminstonde på Grönan för där är det alltid gratis inträde för panchisar även konsertkvällar.

 

  

 

 

Torsdagen den 1 juli 2010 kl. 10:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>