Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Massa gråskallar på Grönan

 

Vi skulle träffa min dotter och hennes familj på Gröna Lund.

De hade kommit dit redan vid femtiden på eftermiddagen för att köpa åkhäften. Det var en rejält förhöjd entréavgift efter kl 18.00 för Sven Bertil Taube skulle sjunga.

 

Mats släppte av mig vid Grönan och jag ställde mig i kö. Det vällde in folk vid halv sex för det var ingen som ville betala konsertpris. Framför mig i kön stod två damer i min egen ålder gissade jag. De stod med varsin hundring och tänkte betala. Funderade på om jag skulle upplysa dem om att det är gratis när man fyllt 65 år. När de kom fram till kassan sa jag att om någon av er har fyllt 65 kostar det inget om ni kan visa legitimation. Tur att de fyllt 65 annars kunde det blivit pinsamt. Ibland kan en 55-åring se ut som 65. Glada blev de i alla fall.

 

 Det satt en ung tjej i kassan och jag visade mitt körkort. Hon satt och räknade på en miniräknare och jag frågade vad hon räknade. Hon räknade tydligen om man fyllt 65 enligt legitimationens personnummer. Om du släpper in dom som är födda 1945 och tidigare  så går det fortare sa jag.

Om det diffar på någon månad för dom som är födda 1945 är väl inte det hela världen. Hon såg ut som jag tänkte inte på det.

 

Det kan vara svårt att hitta parkering på Djurgården. Under tiden Mats parkerade stod jag och väntade innanför entrén. 

Det bara vällde in panchisar. Jag har aldrig sett så många panchisar på en gång. Alla äldre behövde inte stå i kö utan vakterna sa till att de fick gå in via utgången. Ingen koll längre av ID-kort.

Det blev nästan panik en minut i sex för alla ville in på en gång.

Jag började tro att pensionärer fick betala konsertpris efter sex.

Försökte ringa Mats, inget svar. Då ringde han och undrade vad jag var. Står vid utgången vid entrén svarade jag

ja där står jag också  sa Mats ca 10 meter bort. Stå kvar jag kommer dit sa han. Det dröjde och han kom inte. Försökte ringa igen men antingen hörde han inte, eller så var  ljudet avstängt.

 Mats hade kommit  underfund med att det finns två entrér och kom springande inifrån Grönan. Vi hade stått vid olika entréer.

 

Nu gällde det att hitta dotterns familj. Hur gjorde man innan det fanns mobiler, jo man bestämde en viss plats. De ville istället kolla var det var bäst att äta först.  Sedan skulle de ringa.

 

De satt på kryddhyllan och hade reserverat ett bord och tur var väl det för nu stod alla pensionärer i kö för att komma in där. Vi försökte ta oss förbi kön och fick många sura miner och arga "ställer i kön" fick vi höra. Vi har ett bord redan försökte vi förklara.

 

Alla var nöjda med maten och jag åt halstrad röding och de andra åt oxfilé och potatisgratäng samt club sandwich.

Dottern och jag delade på en flaska vitt vin. Dottern var glad för presenten hon fick av mig. Det var nog många som fick söka upp ett annat matställe om de skulle hinna se och höra SB Taube.

 

Vi hann med en femkamp och det var roligt och jag fick högst poäng på luftgevärsskytte. Både dotter och jag är duktiga skyttar. Äldsta barnbarnet vann och jag kom sist trots mina höga poäng i skytte. Missade två grenar och kammade noll för det var helt nytt för mig och hade inte fattat reglerna.

 Mats har varit här tidigare och haft femkamp med ett gubbgäng.

 

Vi hade inte tagit med någon avancerad kamera den här kvällen för vi hade tänkt att prova någon av åkattraktionerna.

Barnbarnen ville utnyttja åkbiljetterna och det blev dags för konserten för oss gamlingar. Vi fick stå och vi såg ingenting bara en massa gråskallar. En del åkattraktioner var avstängda. Några japaner gick efter halva konserten och vi råkade få en sittplats. Publiken jublade efter varje välkänd visa av Evert Taube och när konserten var slut ville publiken ha extra nummer.

 

Dottern ringde och vi stod i närheten av varandra. De hade nästan gjort slut på sina kuponger, men skulle prova en av åkattraktionerna som varit stängd under uppträdandet. Yngsta barnbarnet hade fått nog och han och jag satt och väntade på de andra och jag fick var väskhållare.

Barnbarnet ville ha en sockervadd, men han tyckte det var för sött så jag hjälpte honom att äta lite sedan slängde vi hälften som var kvar. 

 

Äldsta barnbarnet började frysa och hade fått feber och ville åka hem.

När vi gick ut frågade jag om det hade varit gratis för pensionärer även efter sex. Det är alltid gratis för pensionärer fick jag till svar.

 

Söndagen den 4 juli 2010 kl. 12:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>