Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Om svalkande nätter och orkesterjournalen.

Det var längesedan vi kunde sitta ute mitt i natten och njuta av att det var lite svalt och skönt efter en het dag. Det påminner mig om filmer från södern i USA där dom sitter på kvällarna på en veranda och svalkar sig. Den här värmen påminner mig om då jag var i New Orleans, samma fuktiga värme. 

Vi har haft slöa dagar, lyssnat på "Postcard killers" av Lisa Marklund och James Patterson. Ibland brukar vi lyssna på en talbok för då kan vi ha ett utbyte och kommentera boken med varandra, om vi inte somnar förstås. Då vi lyssnat ett tag på boken konstaterade vi att den var bättre än vi trodde och nu har vi "läst ut den". Handlingen har konst och mord som tema kan jag avslöja.

 

Vi har suttit ute på terrassen och lyssnat på musik, Mozart och jazzmusik på kvällarna. Katterna föredrog Mozart framför Miles Davis "Walking", då tog dom titeln på orden och gick, de ville inte höra mer. Vi har läst senaste Orkesterjournalen och jag hade missat ett nummer från i vintras. Det var en artikel om Karin Hammar vars karriär vi följt sedan diplomkonserten på Musikhögskolan som vi var med och lyssnade på. Då sade vi till varandra att hon kommer att gå långt som trombonist.

 

Hon inledde sin musikbana som 5-årig tamburmajor i Boden och började spela trombon som 10-åring. Idag hör Karin Hammar till en av våra mest efterfrågade solister och storbandsmusiker och är även aktuell med eget band. Hon kommer att spela vid Strömsholms jazzmuseum i augusti. Mats och jag brukar åka till Strömsholm med husbilen.

 

Kanske kommer jag skriva lite i bloggen om jazz. En av favoriterna på zoomin har i senaste blogginläggen skrivit om den tidiga bluesen och dess utövare och lagt upp klipp från Youtube som var intressant att ta del av. 

 

Eventuellt kommer jag att skriva om mitt pinsamma möte med Dexter Gordon i slutet av 60-talet, eller jam med Dizzy Gillespie  i en källare under Floras kulle, men det är sambons historia.

En god vän till mig hade Gazell jazzklubb i gamla stan. Det är nog inte många som minns den.

 

Det finns många stora jazzmusiker som man kan skriva om i bloggen.

 

 

Fredagen den 16 juli 2010 kl. 11:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>