Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Om att lämna ett intressant jobb och ställer frågan varför vi bloggar.

 

Ibland undrar jag varför jag bloggar och laddar upp bilder. Vad vill jag uppnå med det. Kanske känner jag en frihet som pensionär att få skriva nästan vad jag vill.  Inte behöva tänka på grammatiken i svenska språket och slippa kanslisvenskan.

 

Min arbetsplats innan jag fick en stor platt skärm och höj -och sänkbart ståbord.

I jobbet tvingades man att hålla ett orkesterdike mellan det privata och arbetet. Jobbade första åren en hel del med känsliga personalfrågor. I personaltjänsten råder absolut sekretess och det var viktigt att de anställda uppfattade mig som seriös och professionell. Vi fick aldrig bli för personliga och vi hade integritet jämtemot de anställda.

 

När man blir pensionär tappar man också den dagliga sociala kontakten med kollegor. Att få vänliga  kommentarer och ett lättsamt vänligt utbyte med andra på nätet kompenserar den förlusten till en del.   Visserligen har jag kontakt med fd kollegor, men jag lever inte med dom i jobbet och då glider man lätt isär då man inte tidigare umgicks privat.

 

Cirkeln var sluten 2008, Mitt första jobb  i det här yrket  var att granska en omorganisation i Sparbanken i Karlstad 1983. Skrev en 20 poängsuppsats samtidgt och fick fler poäng än det krävdes för examen. Jag ansåg att de inte hade uppnått målen för omorganisationen och inte heller genomförandet var särskilt förankrat. Jag föreslog förbättringar och så fick jag jobb ett halvår till för att skriva hur de skulle ha gått tillväga och dåvarande Sparbanksförenigens VD Jan Ryd använde sig sedan av modellen som jag föreslog. Efter jag fyllt 65 år fick jag göra en utvärdering av en omorganisation i Staden och jag var lika kritisk och föreslog förbättringar. Fick ytterligare ett uppdrag och se hur den interna posthanteringen kunde förbättras i staden. Då blev jag delaktig i vårt företag Metodkonsult.

 

Jag har aldrig umgåtts med någon privat som jag jobbat tillsammans med. Trots att vi hade mycket trevligt och skrattade en hel del tillsammans.

 

Idag hade jag passerat med råge 8000 unika besökare sedan den 13 mars 2009 på zoomin. I början hade min sida nästan inga besök. Förra månaden var det 952 besök och i juli börjar det bli 600 besök tills igår. 

 

Jag har funderat hur det kommer sig att så många läser bloggar. Jag ser att det är många som googlar på matrecept i min blogg. I juni skrev jag som rubrik att ryska löss invaderar vår trädgård och fick ett enormt gehör. Lite tvetydiga rubriker lockar googlare. Skrev lätt på foten igen och det blogginlägget handlade om fotvård. Hade upptäckt att det växte pepparor utanför vår häck. "Pepparot i häcken". De blev säkert besvikna då de läste dessa bloggar som kanske inte överstämde med deras fantasi.   

 Jag beskrev också hur en koloskopi undersökning går till som många har läst och bloggat på men med få kommenter.

 

Det är också en utmaning att göra en hemsida både till innehåll och rent tekniskt eftersom jag inte är särskilt begåvad för det. Just nu är jag så förbannad på mig själv och sidan. Jag gör precis som jag fått instruktioner av vänliga favoriter på zoomin. Ändock funkar det inte. Jag ville skriva ett inlägg om jazz och då ville jag illustrera med ett klipp från youtube.

 

Här står jag stolt med min första jazzskiva 1956 vid nya radiogrammofonen. Kanske bilden kommer till viss del att illustrera blogginlägget jag  vill  skriva senare, när jag kan ladda upp videosnuttarna.

 

 

 

Söndagen den 18 juli 2010 kl. 21:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>