Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu har vi ingen husbil längre!

Mats och jag gick upp tidigt och städade hela huset. Visst är det skönt att ha ett stort hus, men inte när det ska städas. Vi har haft lata dagar då det varit tropikvärme. Idag var det lite svalare och vi fick mer uträttat än vi räknat med.Det har ringt flera seriösa spekulanter på husbilen idag och som ville komma och titta. Vi annonserade den igen för en vecka sedan och ingen hade hört av sig och plötsligt idag hörde flera av sig och var intresserade.

Mats och jag hade helt andra planer för dagen. Den som kom först köpte den, snopet för dom andra spekulanterna. Vi fick vad vi begärde så alla var nöjda. Sålde vi den för billigt kanske. Paret ville inte ens provköra husbilen det räckte att de fick starta den och höra på motorn. Vi har varit litet kluvna om vi skulle sälja den eller inte. Vi sade att får vi inte det pris vi begär så sticker vi till Gotland i slutet av augusti och tar med oss alla katter. Vi har inte utnyttjat den särskilt mycket de senaste åren.

Nu ska vi tömma husbilen på personliga saker, sedan ska vi på måndag köra den till nya ägaren. Det känns lite vemodigt faktiskt. Nu har vi varken båt eller husbil och inget sommarställe, men der är egentligen ganska skönt.  Vi kan göra dagsutflykter med skärgårdsbåtarna om vi längtar bort någongång, eller utnyttja det andra huset på dotterns tomt som finns för oss att tillgå, en sån där undantagsstuga som gamla föräldrar fick bo i då barnen tog över föräldrarnas gård. Nu får jag väl ta bort albumet husbilen på min hemsida.

Ingen dålig undantagsstuga som Mats byggde på ön för många år sedan.

Nu ska vi fira och det är fredag, så det får bli en Dry Martini och fisk i folie med vitt vin och sedan jordgubbar. Jag har redan fått en flaska mousserande vin av goda vänner, men den tar vi i morgon.

 

Det här var en rätt som jag ofta gjorde när vi var ute med husbilen.

Färsk fisk gärna två olika sorter,  nästan all fisk blir god i folie. Vi får se vad det finns för fisk idag i fiskdisken. Jag brukar tillaga även Röding i folie med kryddor. 1 paket per person.

Den här lagade jag förra gången vi åt foliefisk.

Saltar och pepprar fisken,  skivade vitlök, rödlök, små tomater,  hade kvar ett par färska champignoner som jag också skivade.

 

Tog en kvist fransk dragon i min kryddodling och dill, Citronmeliss, bladpersilja en klick smör och en skvätt vitt vin i paketet och lite fiskfond.

 

Knycklar ihop paketet i dubbel folie. Man tager vad man haver och tar sådana kryddor som man tycker är goda och passar till fisken. Antingen kan man lägga fisken i ungnen 200 grader, eller  på grillen. Det tar olika tid  beroende på vad det är för fisk.

15 min-30 min. i ugnen. Fisken på bilden tror jag var Sejfilé och rödspättefilé. Det känns på doften då den är klar. Fisken på bilden tog ca 20 min.

Det blir en god sky. Min sambo påstår att han kan äta fisk tillagad i folie varje dag, men då överdriver han nog.

 

Lägger paketen i en ungsform tillsammans med ett foliepaket med rå skivad färsk potatis med en klick smör och salt och dill i.

  

När man öppnar foliepaketen så doftar det underbart gott.

Trevlig helg!

 

Fredagen den 23 juli 2010 kl. 17:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>