Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fint i Furusund

 

 

Idag har vi varit i Furusund hos Mats andra dotter. Vi är lyckligt lottade som tillsammans har tre helt underbara döttrar. En glad överraskning var att barnbarnsbarnet var hos farmor på sommarstället.  Mats dotters familj köpte ett ganska risigt ställe som de har renoverat under flera år. Byggt terasser renoverat, byggt bastu och bubbelbad i en tunna. Nu hade de också gjort i ordning ett duschrum och toa. Vi åt en jättegod lunch med grillad marinerad majskyckling. Yngsta barnbarnet hade gjort marinaden, grillade och gjorde sallad och en sås på mycket vitlök och kryddor och creme fraiche. Nu får vi fråga barnbarnen om recept på god mat de lagar.

 

 

Utsikten från terassen. Deras båt ligger vi allmänningen och badplatsen.

Vi hade bestämt oss för att inte sova över och huset blev fullt då vi skulle åka hem. Båda sönerna tänkte tillbringa helgen på sommarstället. Jag berättade för barnbarnsbarnet att hennes pappa brukade rita teckningar till oss när han var liten som jag sparat. Det nappade hon på och sa att det kunde hon också göra.

Vi blev överraskade hur fina humoristiska och färgstarka teckningar hon gjorde till oss. Hon är nyss fyllda 6 år och jag blev imponerad av hennes teckningar.

En helt underbar teckning av en sexåring och lägg märke till solglasögonen på solen.

På den här bilden jobbar hon med en bild där hon avbildar Mats och mig och två av våra katter som hon kom ihåg att en var vit och brun och Donna svart. Nu håller hon handen på katterna. Jag sade att du måste skriva ditt namn på tavlan som konstnärer gör, men fick till svar att jag är ingen konstnär. Jag frågade vad alla hjärtan betydde och fick till svar att ni är kära i varandra och tänker på att gifta er. Gissa om jag blev mållös.

På den här bilden är inte teckningen klar än.

 

 Det visade sig också att hon var en hejare på att simma och dyka. En riktig liten tuffing. Vi fick jättemånga kramar och gissa om Mats och jag är svaga för detta lilla barnbarnsbarn.

Jag är också imponerad av Mats dotter som är utbildad programmerare men har utbildat sig till metall- och träslödjslärare på Lärarhögskolan och vi var inbjudna till oppositionen. Vi fick ett skaldjursfat i födelsedagspresent i keramik idag. Hon har gjort en fiskestol till sin man och hon gjuter i cement. Hon gör fantastiska grejer i metall. Hon undervisar i en av Sveriges mest pretigefyllda skolor.

 

 

Fredagen den 6 augusti 2010 kl. 22:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Augusti skördetid

Kollade i mitt lilla plastväxthus och hittade två stora gurkor under alla blad och en jättesquash. Tomaterna är däremot inte röda än. Gurkorna smakar mycket bättre än de gurkor man köper. Paprikan är också klar.

 

Låter man paprikan sitta kvar blir den först gul och sedan röd, men den går att äta nu. Gurkplantan växer vilt med massor av blommor. Hoppas det blir en mild höst så jag kan skörda långt in på hösten. I juni hittade jag några poatatisar som börjat gro som jag lade i en svart papperkorg med jord och borrade hål i under. Nu blommar potatisen för fullt i plastpapperskorgen. 

Amaryllisen står i frö och jag ska försöka plantera fröerna. Först kommer det att bli som grässtrån som ska vårdas som en vanlig krukväxt. När det bildas en liten lök ska den planteras om. Det gäller att ha tålamod och det dröjer tre till fyra år innan den blommar, men jag tycker det är värt ett försök. Det kan bli en helt egen sort.

  

Det är väldigt många frön i frökapslarna på amaryllisen. Den här amaryllisen blommar bara på sommaren.

 

Fredagen den 6 augusti 2010 kl. 06:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>