Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Munskänkarnas vintips

 

Fick lite tid över för min väninna brukar landa tidigt på morgonen när hon flyger från New York. Därför var vi uppe i ottan beredda att hämta henne. Hon borde ha ringt vid åttatiden så jag kikade i min almanacka som jag nästan aldrig tittar i nu för tiden. Hon kommer inte landa förrän 12.45 för hon byter plan på Island har jag skrivit upp.

 

Därför ska ni få ett vintips från munskänkarnas tidning. Jag har varit medlem sedan minst 20 år och fördelen är att man får bra vintips och det anordnas många spännande provningar, men jag går numera bara då man får ta med en gäst, eller då inbjudan kommer till en vinmässa. Gillar att prova bra viner gratis. Vi brukar också någon gång provsmaka månadens nyinkomna viner på systemet.

Månadens vintips

 

 

 Copertino Rosso från 2004 med nr 2077. "Munskänkarna anser att det är ett fyndvin i sin prisklass. Det kommer från Cantina Sociale Copertino i Italien.

Omdöme: Varm doft med mognad och toner av björnbär.plommon, mogna körsbär, choklad och fat. Medelfyllig, mogen och komplex smak med god strävhet, bra syra, fin längd och stadigt slut. Färdigutvecklat  vin för en spottstyver. Ny årgång." PRIS 69 kr Bör finnas på alla systembolag i  bassortimentet.

Jag kommer skynda mig att handla detta italienska vin.

Som husvin har vi ett vin från Sicilien Palazzo Rosso och Palazzo Bianco som också är ett fyndpris 49 kr. Rekommenderades av Munskänkarna för en tid sedan.

 

I Munskänkarna träffar man trevliga människor och jag kan rekommendera ett medlemskap. Det finns bra kurser som anordnas i vinkunskap och kurser om mat och vin som går bra ihop. Man kan läsa in en ett betygskurs och upp till trebetygskurs. Bilden nedan är från en vinprovarresa i Bourgogne tillsammans med andra munskänkar. På bilden provar vi Meursalt i våra munskänkskåsor.

Kanske ska jag blogga lite mer om viner och druvsorter och lite dyrare bra lagringsviner.  Hur samma druva kan smaka olika beroende på om de kommer från Australien eller Europa. I Frankrike är det strikta regler hur man får blanda olika druvor och i Australien är det fritt fram att blanda druvor.

 

Söndagen den 3 oktober 2010 kl. 11:14

Tips från Munskänkarna | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>