Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Om jag får bestämma.

I morse ville sambon diskutera världens stora problem och oroshärdar med mig. Idag hade han läst en artikel och ville veta vad jag tyckte då det gällde Afghanistan, om vi ska ha trupper där eller inte. Kände att det var för tidigt för mig. Vi brukar diskutera och då kommer vi på världens bästa lösningar tillsammans om vi fick bestämma.

 

Ibland vill jag lösa stora problem på ett barns naiva sätt precis som i sagorna. Det har varit inbördeskrig de senaste 30 åren i Afganistan. Ja långt tidigare också. Jag sa till Mats att det är väl bara att dela Afghanistan i två riken Tallibanien och Afghanien. Då får de välja i vilket land de vill bo i. En del gillar att leva i grottor. Det kanske skulle bli obalans vad gäller  könsfördelningen i de båda länderna. Förmodligen blir det fler kvinnor i Ahfganien.  I det riket där de flesta ville bo skulle få mera land tycker jag.

 

Ibland säger jag att det vore bättre att världens länder bestod av matriarkat som Lesbos i förantiken.  Kreta påstås också ha haft matriarkat. Då skulle det bli fred i världen tror jag. Tänk om jag fick bestämma.

 

 Troligen går det aldrig att bevisa en gång för alla att det funnits matriarkat under förhistorien. Den vanligaste definitionen av begreppet matriarkat är ett samhälle där kvinnor härskar över männen.

 

Kanske finns det något att lära av Lystrate i Aten som samlade kvinnorna att sexstrejka och de barrikarderade sig på Akropolis för att få slut på det peleponnesiska kriget. Med sig hade de stadens pengar som Lysistrate menade att kvinnor kan förvalta pengar bättre än männen. Snart blev det svårt både för männen och för kvinnorna att avstå från sex. Och några pengar till krigets behov lämnades inte ut. Lysistrate såg till att de kärlekskranka kvinnorna höll sin ed.
 

Men männen stod inte ut. De kände sig tvungna att ge upp. Det hela slutade med att fred upprättades mellan de forna fienderna. Det var ju en saga förstås.

 

Tänk vad Sovjets mödrar till soldater kunde åsadkomma  då Sovjet hade styrkor i Afghanistan.

 

Jag har sällat mig till de Uzpekistanska mödrarna.

Är det fler som tror sig kunna lösa våra stora problem i världen, eller är det bara jag som fantiserar för att orka med världens dumheter.

 

Tisdagen den 19 oktober 2010 kl. 18:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>