Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tar med en flaska vin till demensboendet vid nästa besök.

 

Nästa gång jag besöker syrran på demensboendet ska jag ta med några halvflaskor med hennes älsklingsvin som är Bourgogne.

 

Det här med att de äldre i särskilda boenden inte skulle få dricka vin eller öl måste bero på att äldreboenden inte har utskänkningstillstånd.

Jag har ju rätt att ta med en flaska vin och bjuda henne på. Hon var ju dement innan hon kom in på "Hemmet" Då drack hon vin och ibland tog hon en whisky tillsammans med maken. Det gjorde henne bara gott. 

Ett glas vin om dagen är nyttigt när man blir äldre.

 

Kollade med verksamhetschefen om det gick bra att ta med vin till syrran. Hade jag fått nej då skulle jag krävt en motivering. Nu sade hon att det gick bra. Det är klart att vissa mediciner går inte ihop med vin, men syrran äter inga mediciner. Sedan fick jag ett anhörig brev via mail att en demensavdelning skulle avvecklas. Vilket då? Det går ju aldrig att få tag i någon som kan ge ett besked. Ska dom klämma in alla på en avdelning?

 

Sökte hennes son för att berätta att när han besöker sin mamma kan han ta med sig lite vin och äta med henne på rummet. Han som är förtjust i god mat. Sade att han skulle provsmaka maten.

Har konfererat med min andra syrra och svägerskan till syrran att vi är observanta då vi besöker henne och ringer varandra då vi varit där och avrapportera till varandra. Sonen var så glad att jag varit där. Han har haft det otroligt körigt på sitt jobb dessutom ensamstående med två barn. 

 

Mina ögon går i kors i dag. Har googlat fram rapporter på socialstyrelsen, kommunens uppföljningsrapport för äldreboenden. Hittade en intressant undersökning från demensboenden i hela landet där olika team hade vidtagit åtgårder för att minska oro, stress och aggressivitet på demensboenden.

Vilka bra tips! Den ska jag ge till avdelningsföreståndaren. Det fanns massa enkla medel för att göra tillvaron trevlig och trygg för dementa.

Faktorer som påverkar negativt för den boende. Jag har ju jobbat i flera år tillsammans med en sjukhemschef med verksamhetsutveckling så det var samtigt roligt att uppdatera sig.  

 

Det gäller att ha bra kritik och mycket fakta och inte bara gnälla att det inte är bra. Då kan man komma med konstruktiv kritik.  

 

Onsdagen den 10 november 2010 kl. 18:49

Äldreomsorg | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>