Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att skriva bok om sitt eget liv.

Här är en länk om du också vill skriva en bok om något.l

 

tryckabok.se/tryck-din-egen-bok

 

Min sambo har skrivit en bok om sitt liv. Manuskriptet ska vara klart före december annars hinner barn och barnbarn inte få den i julklapp. Boken är endast avsedd för familjen och Mats syskon och deras barn.

 

Jag har korrekturläst hela dagen. Det är märkligt att jag ser inte mina egna syftningsfel eller onödiga ord (också)(så)(sedan) Däremot ser jag det i andras texter. Vi kortade ner många långa meningar och boken blir  nu mer lättläst. Vi har mycket kvar att läsa igenom. Ibland hade vi olika åsikter hur man uttrycker sig i skrift. Det blir många bra fotografier i boken. Inte visste jag att han varit med och sprungit dagbladsstafetten och vann både i junior och senior klassen på samma dag. Hittade riktigt bra bilder som har legat i en låda.

Mats springer dagbladsstafetten på stadion och Tureberg vinner

 

Det var roligt att läsa om när pojken kom in på läroverket och fick stipendier. En lärare upptäckte hur duktig han var i idrott. Han började löpa 400 meter häck. Han gick med i Turebergs idrottsförening.  Han kom med i Svenska juniorlandslaget och fick tävla utomlands för Turebergs IF.

 

Vi har snart levt ihop i 16 år och det är mycket som jag inte visste om Mats. En hel del som jag läste kände jag inte till om Mats. Jag visste att de var sju syskon och hur fattigt det var i slutet av trettiotalet och fram till mitten av fyrtiotalet. Vi båda beundrar våra för föräldrar hur de kämpade på med små medel för att ta hand om sin familj.

 

Jag har nu kommit fram till tiden då han gick på seminariet och och pluggade till lärare. Han umgicks med Stikkan Andersson som också pluggade till lärare. Mats spelade trummor i olika orkestrar när han inte pluggade och idrottade. Dygnets timmar räckte inte till. Hur han rodde och tog med sig sina trummor vid spelningar. Släpade med trummor på buss och spårvagn. Han fick AT jazzens pris såg jag i ett tidningsurklipp. Jag fattar inte hur han orkade och hann med allting. 

 

Turebergare som tävlade i olika idrottsgrenar som togs ut till landslaget. Jag umgicks med fridrottare på Lidingö på den tiden som Mats känner.  När vi tillsammans korrekturläser blir det mycket att prata om och då går korrektur arbetet långsamare. 

 

Han träffade en dansk pige som gick på lärarseminariet i Danmark. Tredje gången de sågs friade han till henne. De gifte sig i Danmark med pompa och ståt då de var 21 år, fick två döttrar. Hon flyttade till Sverige och fick gå klart sin lärarutbidning i Stockholm efter många turer.

 

Det var roligt att läsa om Turebergs IF där Ted Gärdestads pappa var aktiv och de äldre bröderna till Ted.  Kenneth skrev alla texter till Teds musik. Ted spelade dragspel och sjöng och spelade då han var 5 år på idrottsföreningens fester. Mats presenterade mig för Teds föräldrar och Kenneth vid premiären på China teatern i Stockholm "Sol vind och vatten". 

 

Om Mats skaffar en hemsida får han själv berätta sin historia och jag tror hans barnbarn kommer att läsa boken med stort intresse. Äldsta barnbarnet frågar varje gång om boken inte är klar snart. Det har han gjort i tre  år nu.

Samarbetet med Bengt Lindqvist synskadad fd minister och hur Mats startade utbildning i ADB för synskadade är en del i boken. Han har skrivit fackböcker. Levt ihop med en psykoterapeut och erkänd konstnärinna i tolv år. Jag beundrar honom för han ser något positivt i alla människor. Lämnar inte ut något allt för personligt som skulle kunna skada någon.

 

 

 

 

 

Måndagen den 15 november 2010 kl. 21:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [19] Kommentera detta inlägg

 

Jamie Cullum en fantastisk artist

 Jaime Cullum en fantastisk artist.
Även om ni inte gillar jazz och bop så lyssna och se Jamie Cullum. Ge honom en chans! This is my music. I just love it.
Han är född 20 augusti 1979, är en engelsk jazz- och popartist, sångare, pianist och låtskrivare. Lägger upp några klipp för att visa hans allsidighet. Han använder flygeln ibland som trummor och spelar på strängar och kan inte sitta still.
Jag har blivit en stor beundrare av honom. Jag är inte ensam i världen om det. Jag såg och hörde honom första gången på TV i ett klipp från en konsert i England. Både Mats och jag blev helt tagna av hans mångsidighet och musikaliska begåvning och framträdande. Det var en bejublad konsert.
 

Lyssna på "Mrs Robinson" i Cullums tolkning.

 

 www.youtube.com/watch


Vi blev genast intresserade och började läsa på Googel. Han skulle då komma till Cirkus i Stockholm i juli 2005 och vi köpte våra biljetter i slutet av februari. Det var mest ungdomar på den här konserten och vi lyssnade på ett samtal i foajen mellan några yngre i 20-års åldern som hört honom i London som sade att de tyckte han var grymt bra. Folk var helt galna den kvällen och ingen kunde sitta stilla och publiken ville bara ha mer och mer.
 Jag brukar inte busvissla, men jag kunde inte låta bli. Mats brukar bli generad då jag busvisslar som jag lärde jag mig då jag ville kalla in vår Dalmatinerhund. 

 

Jamie Cullum debuterade 1999 med albumet Heard It All Before som bara gjordes i 600 exemplar. Originalen kan hittas på eBay för flera tusen kronor. Efter detta album kom bästsäljaren Pointless Nostalgic som senare kom att bli den stora anledningen till att han 2003 skriver kontrakt med Universal, som vann kampen mot Sony om att få släppa Jamies tre kommande skivor. I oktober 2003 släppte Jamie Cullum sitt tredje album,"Twentysomething", som snabbt blev det mest sålda albumet genom tiderna inom jazz i Storbritannien.

www.youtube.com/watch
 

låten "All At Sea" tätt följt av Radiohead-covern "High and Dry". 26 september 2005 släpptes hans album "Catching Tales".
I oktober 2005 åkte Cullum ut på en världsturné för att marknadsföra Catching Tales. Denna turnén varade till i december 2006. Efter turnén valde han att ta ett ledigt år för att skriva låtar till ett nytt album samt att arbeta med andra sidoprojekt. Ett av dessa projekt har varit att han i november 2007 turnerat i Storbritannien som gästartist åt basisten Geoff Gascoyne. 2008 gjorde Jamie en låt till Clint Eastwoods film "Gran Torino" som fick samma namn. Lägg Jamie Cullum på minnet.

  www.myvideo.de/watch/7233948/jamie_cullum_Gran_Torino

 

Måndagen den 15 november 2010 kl. 00:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>