Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tips Fototävling

TEMA GATUBILD

Det pågår en fototävling igen på www.facebook.com/Fototavling

Har du någon bra gatubild så skicka in din bild. Bidragen uppgår nu till 336.

Tävlingen på går till december så det är inte så många dagar kvar.

Jag hade bara den här nytagna gatubilden.

Gå gärna in och titta på alla bidragen. Jag skickade in min bild

"Dam på väg mot solen"

sid 12 i tävlingen

 

Torsdagen den 25 november 2010 kl. 18:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Varning för brev från Maxwell Anderson som är nigeriabrev

www.consumercomplaints.in/complaints/microsoft-award-team-2010--e-mail-winner-c367736.html

 

Igår fick vi ett mail med ett brev från Microsoft Promotion Award Team.

Vi hade lottats slumpmässigt genom vår email användning valts ut bland alla mail som sänds i världen i kategori 2. Vi skulle hämta vårt pris vid en särskild cermoni £ 450.000. Brevet såg väldigt äkta ut och hade Microsofts varumärke. Jag sade direkt att jag trodde det var en annan typ av nigeriabrev som jag fått tidigare.

 

Brevet var skrivet på en mycket bra engelska och såg äkta ut.

Det var en bluff. En ny raffinerad form av så kallade nigeriabrev. Vi googlade på Maxwell Anderson Microsoft och kunde då se att det det var inget annat än ett nigeriabrev.

Bifogar adressen som avslöjade att det var en bluff.    

 

Om nigeriabrev

Tidigare skickades denna typ av brev.

Bedrägeriet går till så att man får ett brev, fax eller e-post från en person som påstår sig behöva hjälp med att föra ut en större summa pengar (oftast mångmiljonbelopp) ur landet och erbjuder en procent av pengarna om man hjälper till. Om man går med på det kommer bedragaren att begära mer och mer pengar för att täcka olika påhittade utgifter som till exempel mutor till banktjänstemän och administrativa avgifter, som de själva inte kan betala då pengarna är låsta eller de måste undvika att pengarna kan spåras till dem. Bedragaren fortsätter att fråga efter mer pengar så länge den drabbade betalar.

Typiskt för Nigeriabrev är att pengasumman är mycket stor samt att någon har dött plötsligt i en katastrof (till exempel i en flygplanskrasch, i krig eller vid ett maktövertagande). Breven kan vädja till mottagarens medlidande genom att till exempel påstå att avsändaren är en änka med barn som svälter eftersom alla pengar är låsta.

Det har utvecklats beprövade metoder för att få offret att fortsätta tro på upplägget och skicka mer pengar. Ett kallas "flashing the account", de skickar ett förfalskat förhandsbesked om en överföring via fax till offrets bank. Banken meddelar offret att ett mångmiljonbelopp är på väg. Men pengarna dyker inte upp på kontot, utan bedragarna säger att det blev ett problem, överföringen upptäcktes. Om man mutar rätt person eller liknande bör det gå bra. Meddelandet från offrets egen bank får dollartecknena att växa i offrets ögon och han betalar gärna.

Ofta påstår sig bedragarna vara släkting till någon nyligen avliden känd politiker eller annan person i Afrika och skickar länkar till verkliga nyhetsartiklar för att öka sin trovärdighet. Det händer också att de skapar webbplatser för fiktiva banker och liknande där offret till exempel kan logga in för att se att pengarna kommit in på ett konto.

Det är vanligt att när offret skickat massa pengar och slutat tro på det hela får han kontakt av någon som uppger sig vara advokat i Afrika och vill hjälpa honom få tillbaka sina pengar. Arvodet betalas givetvis i förskott. Det hela drar ut på tiden och "advokaten" ber om mer arvode. Och så vidare.

För den som redan skickat pengar är möjligheterna att återfå dessa så gott som obefintliga.

Enligt FBI försvinner ett dussintal västerlänningar om året i samband med att de åker till Nigeria för att träffa sina plågoandar och återfå sina pengar. I regel blir de istället kidnappade och deras släktingar krävs på pengar (kanske miljoner kr) tills även dessa blir av med sina besparingar.

Den som får ett misstänkt Nigeriabrev skall inte ens svara på brevet enligt polisen. 

 

I TV-programmet "Plus" beskrevs en vanlig svensk kvinna som gått på ett sådant upplägg. Hon fick faktiskt pengar, ett miljonbelopp, i form av en förfalskad check. Hon fick ut pengar på den och skickade iväg större delen till bedragaren som hon lovat. Förfalskningen upptäcktes sedan av banken och hon krävdes på beloppet och fick sex månaders fängelse för checkbedrägeriet.

 

Torsdagen den 25 november 2010 kl. 09:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>