Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Därför har jag inte hunnit med zoomin.

Idag söndag var det många systemmeddelanden. Jag har inte glömt bort mina vänner på zoomin, men vi blev tvungna att skotta snö och köra snöslungan.

 

Handla mat och mer frön till fåglarna. Städade två garderober och inhandlade plastbackar för att få ordning i garderoberna. Plockade bort solhattar och solkepsar för att hämta kartongen med vintermössor. Vinter kläderna fick byta plats med höstkläderna.

 

Jag hann fota ett rådjur och en nötskrika iag. Tala med syrran och dottern i telefon. Ringa och tacka för en trevlig kväll.  Först nu fick jag en liten stund över och vill bara tala om varför jag inte hunnit läsa blogginlägg idag eller besvara kommentarer och nu är det dag att börja laga söndagsmiddag.

 Jag lade ut mat till koltrastarna på en bricka. En rådjurshona med kid fick en god bricklunch som inte var ämnade för dem.  Köpte morötter till rådjuren. Det var bara att fylla på med fågelmat igen till koltrastar och alla andra fåglar.

 

Igår var vi på fest hos en av Mats döttrars familj- Fjorton årsmiddag.

Hon hade bestämt vad det skulle bli för middag. Biffa a la Rydberg med finhackade potatis och finhackad lök. (Finns att köpa färdighackat djupfryst) Stekt oxfilé i mindre bitar lätt stekta. Serveras med  en rå äggula i sitt äggskal. Sen får man själv blanda till i den stekta löken potatisen och köttet. Finklipp persilja att strö över. En finare form av pytt i panna. Till det serverades hårdvispad grädde blandad med Dijonsenap. Sallad på sidan om.

Därtill serverades goda australienska viner. Fjortisen fick Coca cola.

 

Vi hämtade upp Mats andra dotter med make och deras son som varit på julmarknad i Gamla stan. Vi hade samlat till en kamera till fjortisen som blev överlycklig. Barnbarnet hade gjort en läcker efterrätt.

 

Vi hade så trevligt och skrattade mycket. Plötsligt var klockan halv två på natten. Vi körde hem den andra dotterns familj och vi var inte hemma förrän halv tre. Vi gick i säng halv fyra i morse.  Det var knappt som vi såg vägen hem för det ymniga snöandet.

 

Söndagen den 28 november 2010 kl. 18:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Vad är det här för fåglar?

 

I morse var det -9 grader kallt och jag gick upp i gryningen som vanligt  och fyllde på frön. Utfodrade koltrastarna med viltfrö, russin och äpplen som vanligt. Allt som fåglarna spillt av frö på marken kom en rådjurshona och hennes kid och slickade i sig då fåglarna försvunnit efter solens nedgång.

Det blev inte så bra kvalitet på bilderna. Jag är en riktig amatör på fåglar.

 

Idag fick jag en bild på fåglar som jag hade svårt att artbestämma.

Först trodde jag att det var kungsfågelshonor, för de var mindre än blåmesen tyckte jag. De hade en gul hätta på huvudet. Det stämde inte riktigt med kungsfågel för de är vita runt ögonen och de här var gula. Jag  började fundera på att skaffa en bättre bok om olika fågelarter.

 

I alla fall är jag säker på att två stenknäckar besökte vår fågelrestaurang idag. Undrar bara var domherrarna tagit vägen, men jag kan ju inte fågelskåda hela tiden. Kanske var de också här och prövade vårt smörgåsbord. En ensam bofink kommer varje dag. Den borde kanske ha flyttat söderut så här dags.

Äntligen fick jag en bild på nötskrikan.

 

Söndagen den 28 november 2010 kl. 03:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>