Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Psedonyheter, jag bryr mig inte om Silvias pappa.

 

 

Detta blogginlägg är inte ämnat att ta ställning för att vara för  eller emot  kungahuset. Nyss kom en bok ut om kungen som jag undrar vilket egentligt syfte den boken har.

 

Jag är ingen medlem av Rojalistiska föreningen, men jag har inget emot kungafamiljen och jag tycker de gör ett bra och seriöst jobb och PR för Sverige. Speciellt har drottning Silvia varit en tillgång för vårt land och satt Sverige på kartan. Blev lite upprörd när det gjordes stor affär av att hennes far var nazist som togs upp måndagen den 29 november i nyhetsmorgon.

 

Vilken tysk var inte nazist i slutet av 30-talets Tyskland om man inte var kommunist. Även i Sverige fanns många som sympatiserade med nazisterna om man börjar gräva i gammal skit. Ibland har jag svårt för att bara slå dövörat till och jag reagerar snabbt mot vissa nyheter som vi blir serverade.  

 

Som vi svenska folk engagerar oss väldeligen för att vara demokratiska. Dvs. vi värderar alla människor lika, att alla människor har, i utgångsläget, samma rättigheter och skyldigheter.
Att alla människor värderas efter bara hennes egen person. Ingenting efter vad människan har för omgivning eller bakgrund.
-Då skall väl för fasiken inte Drottning Silvias pappas, eventuella bakgrund, vara någon belastning för henne.

 

Och vad jag förstår så har ju Drottning Silvia, verkligen visat sin omtanke om alla olika typer människor. Oaktat att jag inte precis är någon rojalist, mailade jag dessa rader till Nyhetsmorgon.

 

Skickat: den 29 november 2010 08:11
Till: nyhetsmorgon
Ämne: Varför ens ta upp frågan om drottningens far

 

Det är ju så uppenbart att republikanska föreningen som för en samlad kampanj mot kungahuset. Vi får tänka oss tillbaka till den tiden och det var nog inte så ovanligt att alla tyskar kände en press och handlade därefter. Drottningen har helt rätt. Hon har inget mer att säga för hon vet inte helt enkelt inte för hon var inte ens född då. Gå inte republikanska föreningen till mötes genom att diskutera denna fråga som är en psedonyhet. Det finns väl viktigare frågor att diskutera till exempel oron i mellanöstern som är en mer aktuell fråga. Vad händer med palestinierna.

 

Boken som försöker förtala kungen ingår i samma republikanska förenings kampanj. Ta hellre upp vilken goodwill kunga huset gör för Sverige.

Hälsningar

Cats
 

Idag upptäckte jag att jag fått svar från TV 4. Är det bara jag som tycker det är en ointressant nyhet, eller är det viktigt att gräva i sådant som ligger mer än 70 år tillbaka i tiden.

 Svar från TV 4

Hej Cats,

 

När tidningen Arbetaren 2002 avslöjade att Walther Sommerlath varit medlem i nazistpartiet före och under andra världskriget, valde Drottningen att tiga. När hon för första gången kommenterade uppgifterna i dokumentären Familjen Bernadotte våren 2010 i TV4 sade hon att faderns partimedlemskap berodde på omständigheterna. Kalla fakta ställer därför frågan: vad vet Drottningen egentligen om sin fars förflutna? Programmet handlar inte om att smutskasta någon utan vill kasta ljus på en situation som är del av vår historia.

 

Men oavsett hur lite Silvia eventuellt har känt till om saken, vilket ansvar har hon att ta reda på och klargöra detta för svenska folket? Därför hade vi Patrik Åkesson, ordförande Rojalistiska föreningen och Mona Abou-Jeib Broshammar, generalsekreterare Republikanska föreningen i studion för att debattera detta. Jag hoppas du förstår hur vi tänker.

 

Om du vill kan du läsa mer om Kalla Fakta och läsa alla dokument som ligger till grund för reportaget här http://www.tv4.se/kalla_fakta

 

Nyheterna kommer ikväll att ha ett reportage med en forskare som menar att Silvia inte kan lastas för det hennes pappa gjorde.

 

 

Med vänlig hälsning

Malin

Nyhetsmorgon

 

E-post malin.bergman@tv4.se
Direkt 08-459 40 00
Besöksadress Tegeluddsvägen 3
Postadress 115 79 Stockholm
Webb tv4.se och tv4gruppen.se
Växel 08-459 40 00
Fax 08-459 41 99


Vad svarar man på ett sånt här mail?

Cats

 

Söndagen den 5 december 2010 kl. 11:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Förbereder musik som jag ska lyssna på under sjukhusvistelsen

 

 

Avslappningsmusik som jag mår bra av är främst Mozart. Blir det svårt att sova eller om jag känner oro får jag lyssna på den här musiken.

Oscar Petersons är också avkopplnde. Fick min första skiva 1969 Motion and Emotion med Oscar Peterson. Den musiken laddar jag upp på måndag.

 

Idag ska jag tänka igenom vad jag behöver för att stanna kvar på sjukhuset. Läkaren förberedde mig på att de förmodligen sätter in en ny slang i lungan på måndag. Först blir det röntgen. Har jag tur kan hålet i lungan självläka. Mätning av syreupptag, blodtryck och eventuell feber. Ska packa min lilla rullväska med det mest nödvändiga artiklarna. Underbart att ha en liten bärbar dator. Nu kan jag lyssna på musik, titta på TV och läsa bloggar.

Tar nog med en pocketbok också. Vågar inte ta med någon rolig bok om det gör ont i lungan då jag skrattar. Jag kan ju få våldsamma skrattanfall.

 

Jag missade fotvårdstiden i onsdags eftersom jag var intagen på sjukhus. Klockan 8 fixar Mats frukost tills dess ska jag börja hälla upp ett fotbad och sitta framör morgonprogrammet. Först får jag köra bort katten.

 

 

 

Brukar ha i vinäger och fotsalt i fotbadet. Fick en fotsalva av fotvårdaren som present och tröst. Mats fick överta min tid.

 

Jag ser att en av katterna har tagit plats som vanligt i mitt fotbad. Katterna tror att mitt fotbad är en kattsäng. Det är värmeslingor i golvet, Ibland ligger de alla tre i badrummet och myser och mitt fotbad är bästa platsen. 

Ryggen är plåstrad och inplastad där hålet är så att jag ska kunna duscha.

 

Jag tror att katterna hade saknat mig och alla tre ville ligga bredvid mig på skrivbordet som vanligt. Jag hade saknat dom också.

Ska ta medicinen. Jag har en lång lista på vad jag ska ta för olika mediciner, en del vid olika klockslag och en del vid behov. Det är mot illamående,  trög mage, mot värk, insomningstabletter, blodtryck, vattendrivande etc. Det är tio olika mediciner. Jag som aldrig hade ätit någon som helst medicin innan jag fyllde 67 år. Inte ens huvudvärkstabletter. "Peppar,peppar ta i trä"

 

Det har varit en jätteskön fredag och lördag och mina mediciner har gjort nytta. Har begränsad rörlighet i höger arm. På inrådan av läkaren fick jag dricka två glas vin och då öppnade  vi ett gott australiskt Shiraz vin från Chateau Thabilk.

 

Någon fredagsdrink blev det inte för min del. Det gick bra att ta lite tomatjuice med några droppar tabasco och salt och peppar. Mats lagade pepparrotskött efter instruktioner från mig. Långkok på högrev med rotgrönsaker. Det blev riktigt gott och han var stolt som en tupp. Jag unnade honom en Bloody Mary.

 

Igår hade han köpt rökt lax och färdigstuvad dillpotatis. Tände ljus och gjorde en brasa och tittatde på "Så mycket bättre" på TV. Ett riktigt bra program enligt vårt tycke. Jag gick och lade mig och fick sällskap av katterna tills Mats skulle lägga sig. De vet nu att de får inte sova i sängen på natten. De brukar komma först på morgonen för att gosa.

Lyssna gärna på Mozart (Elvira Madigan) Vore intressant att veta om den musiken har en positiv inverkan på fler av er som läser detta blogginlägg.

 

Idag fyller min syster år och jag kan inte komma. Jag har order om att ta det lungt och inte ge mig iväg ut någonstans. Hennes son och min andra syster och syrrans svägerska ska fira henne med tårta idag.

 

Söndagen den 5 december 2010 kl. 08:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>