Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En lugn vecka före jul önskar jag er alla ! Stressa inte!

Slumrat mest hela dagen idag. Då jag vaknade upp mellan varven säger jag till Mats -vi måste gör det och det och det. Nu har jag släppt det där med julen. Annandagen brukade vi ha alla barn hos oss på smörgåsbord och kalkon. Nu är det en ny tid med förändrade förutsättningar

 

Förra julen fick jag och Mats kräksjukan. Jag började kräkas på julafton hemma hos dottern och hennes mans familj. Hade lagat mat som jag hade haft med med mig eftersom vi hade knytis. Ingen märkte att jag var dålig, men vi åkte hem efter julklappsutdelningen. Både Mats och jag blev väldigt sjuka och kunde inte äta julmaten utan drack te och åt skorpor hela helgen. Vilken jul.

 

Vågade inte ringa dottern för att fråga hur de mådde. Fattade mod först på nyårsafton och ringde. Jag hade fruktansvärt dåligt samvete, men jag hade varit så dålig och inte tänkt på vilka konsekvenser det kunde ha blivit om jag smittat någon. Min dotter skulle jobba helg och hennes svåger som är läkare jobbade jour under helgen och det fanns en kock i sällskapet som skulle jobba under mellandagarna. Vi hade inte smittat någon, men vi bröt samtidigt en tradition.  Egentligen gjorde vi det redan julen 2008 som var första julen utan min son. Då var jag inte motiverad att ordna något julfirande hemma hos oss.

 

 Min syster och svåger blev också sjuka förra julen och vi hade varit och hälsat på min syster på äldreboendet ett par dagar före julafton och smittats.

 

Våra döttrar har alltid mycket att prata om

 

Mats dotters man ringde och bjöd in oss till annandagen. Den andra dottern och hela familjen åker till fjällen och firar jul. Dottern kanske kommer över på julafton med eller utan söner. Det känner jag ingen press över. Mats har anlitat städhjälp nästa vecka. Tack vare rutavdraget. Känns väldigt befriande. Skinka kan man köpa färdigkokt och den behöver bara griljeras.

Finns jättegod sill på burk och lutfisken reder sig sjäv. Välkommen jul! Nu är jag beredd. Hoppas bara jag inte behöver en slang i lungan igen. Börjar nästan först nu komma i julstämning. Julklapparna då. Vi vuxna har slutat ge varandra julklappar och barnbarnen vill helst ha pengar eller presentkort. Mats har redan fixat lite småsaker för paketens skull.

 

Idag fick jag tidningen Munskänken och ska kolla om det finns några prisvärdiga enklare fyndviner.

 

Torsdagen den 9 december 2010 kl. 18:55

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>