Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Titta det snöar allting vitt, vitt, vitt...........

Här är mitt fula julkort till mina läsare på zoomin! Ville så gärna göra ett lika fint som spanaren.

 

 Idag är det inte en dag som man ger sig ut frivilligt i trafiken. Jag skulle på lung- och hjärtröntgen och provtagningar på Södersjukhuset just denna dag i snöstormen. För att slippa åka kommunalt tog vi bilen. Åker man kommunalt i sånt här väder vet man aldrig när man kommer fram.

 

Det var rätt skapligt väglag på väg in till stan, men hastigheten var betydligt lägre än vanligt och snön gjorde att man knappt såg de tre filerna, eller vägen överhuvudtaget. Vi mötte sju polisbilar med blåljus och sirener i motsatt rikning på Nynäsvägen och vi undrade vad som hade hänt.

 

Nu är jag ordentligt genomgången och det ser ut som om lungan självläker.

Flera läkare ska titta på lungröntgenbilderna i morgon. Det är ett litet frågetecken i form av något i lungan som ska granskas av en expert från Thorax. Fick lämna massor av prover på labbet. Läkaren ska ringa och lämna besked i morgon som jag uppfattade det.  

 

Färden hem satt jag med hjärtat i halsgropen hela tiden. Plötsliga stopp och köer, men det var ju också värsta rusningstrafiken.

 

Nu ska jag laga kokt kycklingfile till Mats och currysås med ris. Jag lagar nästan aldrig currysås som är det bästa han vet och det värsta jag vet. Jag äter aldrig currysås. Det är som tack för att han körde och följde med mig till SÖS idag. Blir det gott lägger jag det som ett blogginlägg under recept.

 

När vi kom hem insåg vi att vi är insnöade igen trots att Mats körde med slöslungan igår. Bilderna i detta blogginlägg tog jag då vi kom hem idag.

Termometern på husväggen är strax under noll och kylan försvann.

 

Torsdagen den 16 december 2010 kl. 18:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Lutfisk är god och nyttig mat!

Vi åt lutfisk på Lucia och vi tycker det är så gott. Det är synd att våra barn i 40-50 års åldern aldrig lärt sig att äta denna delikatess. Dessutom inte bjuder sina barn på lutisk genom att utesluta denna delikatess på sina julbord. När våra barn skulle smaka på lutfisk var den inte så urbenad på den tiden som den är idag. Alla vet att barn inte gillar fisk med ben. Våra barn tog då istället hellre av all annan mat från julbordet. Det vore intressant att veta hur många under 50 år som inte äter lutfisk.

 

Lutfisken vi åt på Luciadagen hade inte ett enda ben. Bilden tog jag den 13/12

 

http://bollkalle.zoomin.se/

En av mina favoriter skriver idag ett blogginlägg om lutfisk och nu kommer min utmaning till alias Kemimannen.

 

Var rädd om dig — ät lutfisk till jul
Lutfisk är mager och nyttig mat. Energiinnehållet är mest proteiner. Lutfisk ger oss värdefulla mineraler och spårämnen som selen, D-vitaminer och jod. Något som är värt att hålla i minnet hela året, men särskilt till jul, ty julen är årets farligaste tid om vi tänker på mat och dryck och vår hälsa.

Julbordet bjuder mycken fet mat, som vi inte är tränade att äta så mycket av. Hälsoriskerna är stora. Mycket fett är ju inte ens bra för friska. Alla får halsbränna, känner sig uppkörda och går upp i vikt av mycket fet mat. Fettet är särskilt besvärande för diabetiker och människor som lider av gall-, mag- och tarmbesvär.

Lutfisk är rena hälsokosten jämfört med den här feta julmaten eftersom lutfisken är mager, praktiskt taget fettfri mat, speciellt om den serveras med en mager vitsås i måttliga mängder.

Lutfisken är dessutom alkalisk mat. Den hjälper oss att neutralisera överskottet av saltsyra, som den feta maten ger upphov till. Lutfisk bör därför självklart inta en hedersplats på julbordet både ur medicinsk och gastronomisk synpunkt.

Äter vi sedan mindre av resten av julmaten och undviker ströätande ökar våra chanser att klara oss friska genom helgerna. Motionerar vi dessutom flitigt - långa promenader är utmärkt motion - kan vi med friska krafter uppleva ett nytt år.

Lutfiskens näringsvärden
Genomsnitt för 100 g lutfisk lutad av långa:


Protein 6,0 g
Fett 0,1 g
Kolhydrater 0 g
Energivärde 25 kcal/100kJ
Dagsbehov protein 45 - 65 g
En normalportion lutfisk 3 - 4 hg
En normalportion ger alltså 18 - 24 g protein

Informationen hämtad på denna länk om du vill veta mer om Lutfisk

www.lutfisk.nu/till_jul.shtml 

 

 

Torsdagen den 16 december 2010 kl. 10:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>