Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kokt kycklingfilé med currysås eller örtsås

Kokt kycklingfilé i örtsås med brysselkål och fullkornsris

Cats Recept

Två kycklingfiléer
Vatten som täcker filéerna i kastrullen
2 bitar 5 cm Purjolök 
3 msk kycklingfond (Det går säkert lika bra med kycklingbuljongtärning)
1 tsk citronpeppar
5 vitpepparkorn
Ca 2 dl vitt vin
Koka upp och sätt ner värmen och låt sjuda i ca 10-15 min
Smaka av spadet och salta vid behov.
(Jag hade djupfrysta filéer som bara tinat lite som kokade lite längre)
tills köttet var vitt och prövade med en sticka

Använde ca 4 dl av kokspadet
Matlagningsgrädde
Lite smör
Red med ljus Maizena
Eftersom jag inte gillar Curry halverade jag såsen till en annan kastrull
Och tillsatte curry i en sås
Och djupfrysta örter i den andra såsen. ( Finns att köpa i små paket som brukar ligga bland djupfryst dill och persilja.) eller torkade örter efter smak

Skär filéerna i bitar och lägg i såsen

Serveras med fullkornsris

 

Kokt kycklingfilé i currysås med fullkornsris och brysselkål

 

Fredagen den 17 december 2010 kl. 14:55

Recept | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>