Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Liksom inte lagom med snö liksom

Apropå svenska språket. Det finns en sida på Facebook för alla som säger asså, liksom och bah. Det är väl inget för oss på zoomin, eller hur?

Vad är lagom med snö? Ja det finns nog inget bra svar på den frågan.

Mats mätte snödjupet som var 55 cm och snön har blåst i drivor och där var snödjupet 70 cm.

Mats är flitig med att köra snöslungan, men i morse hade skovlarna fryst fast. Det var bara att ta in den i garaget och sätta på värme.

Taket på garaget som har platt tak måste skottas. Vi vet inte hur gediget taket är byggt.

Grannen vid gården kom med traktorn och vi fick hjälp med att ta bort all snö som Mats skottat ner från garagetaket på vår uppfart. Det är viktigt att ha snälla grannar. Grannarna är guld värda!

Idag kom det en massa böcker som Mats ska ge i julklapp till döttrarna, även min dotter. Jag blev förvånad över hur stor del av boken som handlade om vår tid tillsammans och även mina barn. jag hann aldrig korrekturläsa mer än hälften av boken. Det var en överraskning och det är många bilder i boken.

Hade jag läst sista delen hade Mats fått ta bort en del bilder på mig. Nu kan jag ju inte göra något åt det. Det är Mats bok och gillar han bilderna så är det bra för mig också. Boken är på 346 sidor och en riktig tegelsten som lättas upp med många bilder och humor. Det är nästan en bilderbok med intressant text.

Det var kyligt inomhus eftersom båda värmeluftpumparna slutat fungera.

Det gäller att tänka positivt att det blir billigare elkostnader att ha det svalare och vi har ju ylletröjor och kläder att ta på oss. Tände eld i öppna spisen och trodde katterna skulle gilla det. De drog sig tillbaka till badrummets värmeslingor som är favoritplatsen.

Fritz kunde jag inte hitta idag och blev orolig letade på nedre planet överallt och till slut kom jag på var han var. Han låg i husses säng under duntäcket.

Kattvärnet i Haninge följer min blogg och har på sin hemsida eftersökt ägare till den svarta katten som försöker ta sig in hos oss. Hoppas någon ägare saknar honom. Fick beskedet genom en kommentar på mitt blogginlägg mitt i natten.

 

Måndagen den 20 december 2010 kl. 19:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [18] Kommentera detta inlägg

 

Klarvaken mitt i natten

Somnade vid ca kl 23 i går kväll. Vaknade igen vid ettiden i natt. Egentligen var jag törstig och behövde gå på toa. Vi hade ätit en god lättlagad middag  i går kväll. Ganska kryddstark. Den middagen ska jag lägga ut på bloggen. Så gott, Halvfabrikat som blir hur bra som helst. Passar dagens unga familjer.

 

Uppe mitt i natten och äter goda stekta kalla prinskorvar som blev över vid dagens lunch då vi åt stekta prinskorvar med äggröra.

 

Upptäckte att våra två värmepumpar har slutat att fungera. Mats ringde installatören tidigare i veckan då den första  värmepumprn slutade att fungera på nedervåningen. Där är det bara bra att vi har växter på nedre våningen som behöver ett svalare klimat. Tycker jag. Det går ingen nöd på oss för vi kan elda i öppna spisen.

 

Kattorna var oroliga då jag gick upp för den svarta katten är desperat och vill komma in genom kattluckan. Vi har stängt kattluckan och mitt hjärta blöder för denna katt, men jag har lovat att inte släppa in främmande katter

och inte heller mata den. Skickade ett mail till kattvärnet i Haninge och en bild på katten.

Nu ska jag försöka komma i säng och funderar på att ta en insomningstablett som ja fick utskriven bland alla dessa mediciner. Måste försöka sluta att vända på dygnet.

 

Måndagen den 20 december 2010 kl. 03:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>