Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Boken om Ted Gärdestad

Mats satte en bok i mina händer om Ted Gärdestad. Mats umgicks och tävlade tillsammans med Teds och Kenneths storebror Kjell som dog i Cancer. Mats var ordförande i Turebergs Idrottsförening där pappan och de äldre bröderna var aktiva. Pappan var ungdomstränare på den tiden. Mats minns första gången han träffade Ted 4 år och som uppträdde på idrottsföreningens julmarknad och sjöng ackompanjerad på gitarr av Kenneth som då var 12 år.

Mats kom inte ihåg vad han sjöng, men det fanns med i boken som Kenneth skrivit.

 

Jag är Ted och jag har mina bröder.

Jag har sportstjärnans rytm i mitt blod.

Jag kan sjunga så hjärtana blöder.

Jag kan dansa, jag får aldrig nog  

 

Han uppträdde senare på idrottsfester som barn. Han spelade dragspel och sjöng. Det var Kenneth som skrev de fina texterna.

 

Vi har haft hans musik på begravningar i två olika kyrkor och anlitat en kille från operaskolan som sjungit och spelat gitarr och piano "Himlen är oskyldigt blå" och "För kärlekens skull". Jag blev så arg då jag skulle lyssna på några låtar på Youtube där man spekulerade om han tog droger för det kunde man höra på texterna.  Vilka dumheter som sprids via nätet.

 

Ted skrev alltid låten först därefter skrev Kenneth texten.

 Ett vet vi säkert att Kenneth har aldrig tagit droger  för att skriva  texterna. Likaså har vi svårt att tro att Ted gjorde det.  Ted var också oerhört idrottsintresserad och var duktig på tennis.

 

Jag var tvungen att avbryta läsningen för tårarna kom när jag började läsa om förföljelserna och rykten som spreds om honom i mitten av 80-talet och även  då han var gift med Ann Zacharias. Han skaffade ett hus i Saltsjöbaden som var mögligt som både hans far och Kenneth avrådde honom att köpa. Kenneth var faktiskt arkitekt, men som jag tolkar det var det en frigörelseprocess från Teds sida. Han blev fångad av livet med Bhagwan som nog kan betraktas som en sekt. Tidningarna skrev om en 33 åring då Palme mördades och det spekulerades om det var Ted.

 

Helt vansinnigt för när Palme mördades var Ted på väg med tåg från Italien till Grekland. Elaka människor hade tipsat anonymt. Hans psykiska sjukdom var inte lätt att leva med och föräldrarna blev invaggade i en falsk tro att han tog sin medicin.

 

Mina barn var uppväxta med Ted Gärdestads musik. Därför lärde jag mig uppskatta Ted Gärdestad och jag tycker det finns väldigt många fina melodier med fina texter. Vi brukar en gång om året gå på en föreställning som anordnas av Ted Gärdestads sällskapet då det också delas ut ett stipendium för unga begåvningar och där flera artister medverkar och verkar för att musiken inte glöms bort. Mats presenterade mig för hans mamma och pappa och Kenneth vid ett sådant tillfälle.  Jag tyckte de var väldigt fina personer med låg profil.

Kenneth skriver boken med stor värme om sin älskade lillebror

Om ni vill veta vad som är sant och rykten, eller gillar Teds låtar kan jag rekommendera boken. Min dotter står redan i kö att få läsa den efter mig. 

 

 

Tisdagen den 4 januari 2011 kl. 18:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>