Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Oscarsteatern och annat att se fram emot

www.ihetastelaget.se/

 Nu har jag något att se fram mot och för varje dag kommer vi närmare våren.

Hela morgonen satt jag och hade problem med Ticnet. Jag hade kommit på en bra födelsedagspresent till Mats. "I hetaste laget" på Oscarsteatern. Det är viktigt att man beställer biljetter i god tid om man ska få bra platser. Den största publiken  kommer ifrån landsbygden som köper en paketresa med hotell och teaterbesök till rimligt pris.

 

Oscarsteatern är 100 år och inredd i jugendstil. Första gången jag var på  den teatern var 1959. Jag såg Jarl Kulle och Ulla Sallert i "My fair Lady".

Sedan har det varit många föreställningar som jag sett under årens lopp.

Förra gången såg vi "Singing in the rain". Det var helt fantastiskt hur det regnade på scenen  och det var som en sjö av vatten på scenen. Ser verkligen fram mot denna föreställning med Henrik Dorsin och Jonas Malmsjö i i kvinnokläder.  Hanna Lindblad spelar  den roll som Marylin Monroe hade i filmen och Suzanne Reuter är alltid bra. Titta gärna på trailen. 

Jag hade tänkt hålla det hemligt att vi skulle gå på Oscars på hans födelsedag. Han hörde att jag var arg på datorn så han undrade om jag behövde hjälp och då såg han att jag försökte betala via e-legitimation och han blev väldigt glad över den kommande födelsedagspresenten.

 

Fick mejl från Sydney där det var 35 grader i skuggan med en bifogad bild på papegojor som exsvågern matar i sin trädgård. När jag var där var det vita Kakaduor som kom och åt fågelmat på hans balkong.

Jag skickade vinterbilder som han kan svalka sig med. Det ska bli trevligt att träffas i sommar.

 

Min dotter åker till Rwanda i morgon tillsammans med en väninna.

Blev lite orolig då  hon berättade det i söndags. Jag tänkte på folkmorden i Rwanda. Hotell Rwanda var en väldigt stark film. Det är ju oroligheter i grannlandet Kongo-Kinshasa och stridigheter.

Hon har vaccinerat sig mot gula febern. De bor tryggt hos väninnans brors familj.

 

Konflikten i Kongo-Kinshasa är den värsta sedan andra världskriget. Trots att 5,4 miljoner människor hittills dött görs mycket litet för att få ett slut på stridigheterna. Diakonia stödjer organisationer i landet, och arbetar för att de rika länderna ska ta sitt ansvar för att påverka grundorsakerna till konflikten.

 

Dotterns  gamla kompis från dagistiden jobbar som dykinstruktör i Egypten. Nu får han väl jobba som skidlärare istället eftersom det blev tomt på turister i Egypten. Jag kollade på Facebook där han hade tagit fantastiska undervattensbilder.

 Mitt yngsta barnbarn njöt av resan dit förra sportlovet. Nu fick barnen vara hemma med pappa den här gången.

 

Själv är jag mätt på att resa för borta bra men hemma bäst. Saknar syrran som ska vara på Kanarieöarna med sin man i tre månader. Vi brukar tala i telefon med varandra varje vecka. Min väninna skulle komma hit i februari och bo en vecka hos oss, men nu blir det först i maj.

 

Tips på en uppskattad kattleksak från Mjau kattnat. Det är en liten lampa

som blir en vit mus när man lyser med den på golvet i mörker, så det är full fart på kissarna. Till och med Donna som tycker det är fånigt med leksaker, men kan inte låta bli att jaga den när inte kattkillarna ser på. Vi försökte filma kattleken, men det blev inte så bra att filma i ett nästan mörkt rum. 

 

Tisdagen den 8 februari 2011 kl. 18:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>