Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Jag har kallats Babsan och Cats för jag heter Barbro och för jag älskar katter och sett musikalen Cats i London, New York och i Stockholm 2 ggr. Jag är född i lejonets tecken. Jag samlar också på prydnadssaker med kattmotiv och kattböcker.

 

Kom du rätt nu?? 

 

Jag tillhör "Grå Panter Tanter" kategorin.  Inte rosa panter(Jag är inte Babsan med rosa håret som förekommer i TV.)

 Babsan det är jag, nybliven pensionär, efter ett långt och omväxlande yrkesliv. Jag bor i Vendelsö med Mats och Donna sedan 2004. Mats och jag bodde tidigare på Lidingö där jag hade bott i 46 år. Jag var ledamot i Kulturnämnd/Fritidsnämnd på Lidingö i 7 år.  Jag har skaffat en ny hobby att fota även om jag alltid har fotat lite grann. Sedan tycker jag att det är roligt att laga mat. Jag värnar om djur och natur och på hösten blir det svampplockning i skogen.Jag

 

Mats

 

(Donna har en egen fil)

 

 

 Vår lilla familj utökades med två kattpojkar av rasen Helig Birma 2010. Donna tycker inte de verkar särskilt Heliga snarare skenheliga viskade hon i mitt öra. Se Fridolf och Fritz på startsidan.

 

Nu har Mats och jag varit sambo i 20 år. Vi har vuxna barn och har tidigare varit gifta, men aldrig med varandra. Jag har två barnbarn och Mats har sex barnbarn och ett barnbarnsbarn.  

 

Vi har fullt upp med att komma ihåg att uppvakta våra barn och barnbarn på deras födelsedagar, konfirmationer och studentexamensdagar. Våra barn bor i Nacka, Ekerö och Vallentuna.

Mats döttrar har också sommarställen i Stockholms skärgård. Vi besöker dem gärna.

 

Mats och jag hade två norska skogskatter, men vår kära Elliott fick fel på njurarna och veterinären sade att det fanns inget att göra. Det var i maj 2008 och vi saknade honom så oerhört mycket för det var den mest speciella katt vi haft.

 

I augusti 2008 dog min son hastigt och det har varit svårt att komma över och jag kommer att aldrig bli densamma efter det. En värre mardröm kan man inte tänka sig. Det tog tid att fatta att det var sant.  Jag har även en omtänksam dotter  som betyder mycket för mig.  

Jag tycker att jag har haft ett omväxlande och intressant yrkesliv. I min ungdom utbildade jag mig inom juveleraryrket och läste gemmologi. Jag fick också utbildning kvällstid på konstfack för att kunna designa smycken och silverkorpus. Arbetade med detta fram till 1966 då min dotter föddes. Sedan har jag jobbat med det mellan åren 1968 och fram tlll 1972 då sonen föddes.

Jag började plugga igen 1980 till socionom med personaladministrativ inriktning. Efter examen gjorde jag jobb till Sparbanksföreningen och utvärderade en omorganisation i en bank i Värmland.  Därefter jobbade jag med ett utvecklingsarbete för Texas Instruments där jag också gjorde min praktik.

 

Jag har de sista 25 åren jobbat i Stockholms stad med personalfrågor, kvalitetsutveckling och arbetsmiljö inom alla verksamhetsområden i stadsdelsnämnderna Jag hade uppdrag tre år i rad som examinator i Stockholms stads kvalitetsutmärkelse. Fick också ett pris för sociala uppfinningar under mitt arbetsliv av Svenska Dagbladet och dåvarande Institutet för sociala uppfinningar.

 

Jag gifte mig första gången då jag var 21 år 4 januari 1964 och vi fick en dotter 1 juli 1966. Vi var gifta i sju år.

I andra äktenskapet 1971 fick jag en son Joakim 1972 och var gift i ytterligare 7 år.

Min tredje make och jag levde ihop i 16 år sedan januari 1979.  Vi reste mycket i olika länder.

 

  

Känner mig tillfreds med livet som pensionär. Nu slipper jag att stiga upp i ottan oberoende av väder. Köra till jobbet i snöstorm.  Nu kan jag disponera min dag utifrån det jag tycker är roligt.

Slippa alla dessa besparingar som Stockholms stad ständigt brottades med och som många anställda mådde dåligt av. Ständiga omorganisationer så fort det blev regimskifte och det blev det var fjärde år och då skulle allt ändras. Skolplaner, strategier för kvalitetsutveckling.  När man hade förankrat något som cheferna tagit till sig så kom det något nytt. 

Jag tror att förändringar är nödvändiga för utveckling, men det kan gå för långt. 

 

 

.

script>